Citromos csók

Citromos csók

Aki gyakran süt, annak szinte mindig van megmaradt tojásfehérje a hűtőben. Ez így van nálam is, ha végre sikerül valamire elhasználnom azt a fránya tojásfehérjét, már jön is az újabb adag.

Bár én nem rajongok a habcsókért, időnként azért készítek egy keveset. Ha önmagában nem is eszem meg, de más desszertekhez viszont jól jöhet. 🙂

Ilyen például a brit konyha egyik kedvence, az Eton Mess. Lényegében bármilyen poharas desszertbe tehetünk ezekből a kis csókocskákból. Felturbózhatjuk vele a trifle-t, a tiramisut, vagy akár a brownie-t is.

Ez egy végtelenül egyszerű habcsók recept. 🙂

Hozzávalók

  • 2 tojásfehérje
  • 7 ek porcukor
  • 2 ek citromlé
  • fél kk reszelt citromhéj (szárított)

Elkészítés

  1. Elkezdjük verni a tojásfehérjét, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, míg fényes és kemény nem lesz a hab.
  2. Belecsorgatjuk a levet és a héját, közben folyamatosan keverjük.
  3. Mikor már csúcsos a hab a habverő végén, nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt sütőlemezre kis halmokat nyomkodunk belőle. (Akár kiskanállal is adagolhatjuk, ha nem akarunk nyomózsákot használni.)
  4. A sütő legalacsonyabb fokozatán szárítsuk ki őket.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.