Citromos csók
Aki gyakran süt, annak szinte mindig van megmaradt tojásfehérje a hűtőben. Ez így van nálam is, ha végre sikerül valamire elhasználnom azt a fránya tojásfehérjét, már jön is az újabb adag.
Bár én nem rajongok a habcsókért, időnként azért készítek egy keveset. Ha önmagában nem is eszem meg, de más desszertekhez viszont jól jöhet. 🙂
Ilyen például a brit konyha egyik kedvence, az Eton Mess. Lényegében bármilyen poharas desszertbe tehetünk ezekből a kis csókocskákból. Felturbózhatjuk vele a trifle-t, a tiramisut, vagy akár a brownie-t is.
Ez egy végtelenül egyszerű habcsók recept. 🙂
Hozzávalók
- 2 tojásfehérje
- 7 ek porcukor
- 2 ek citromlé
- fél kk reszelt citromhéj (szárított)
Elkészítés
- Elkezdjük verni a tojásfehérjét, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, míg fényes és kemény nem lesz a hab.
- Belecsorgatjuk a levet és a héját, közben folyamatosan keverjük.
- Mikor már csúcsos a hab a habverő végén, nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt sütőlemezre kis halmokat nyomkodunk belőle. (Akár kiskanállal is adagolhatjuk, ha nem akarunk nyomózsákot használni.)
- A sütő legalacsonyabb fokozatán szárítsuk ki őket.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!