Vigyázz, Kész, Főzz! (VKF!) 70. forduló – Összefoglaló

Vigyázz, Kész, Főzz! (VKF!) 70. forduló – Összefoglaló


Ez a forduló is véget ért, elérkezett hát az összefoglaló bemutatása!

Először is szeretném megköszönni minden Kedves Bloggertársamnak a részvételt, nagyon örültem minden egyes receptnek! Arról nem is beszélve, hogy többen két recepttel is játszottatok és hogy a régi ismerősök mellett számomra új blogokat is megismerhettem!

Mikor kitaláltam a témát, nagyon kíváncsi voltam, mit fog majd kihozni a többiekből és titkon nagyon reméltem, hogy a lehető legtöbb ételkategóriából lesz finomság, hogy minél színesebb és változatosabb legyen ez az összefoglaló.

Azt kell mondjam, legvadabb álmaimat is felülmúltátok, egytől egyig minden recept hihetetlenül kreatív és élvezetes, ezt nagyon köszönöm Nektek! 🙂

Mivel 2-3 kategóriára nem is tudnám szétbontani az elküldött recepteket, így beérkezési sorrendben teszem őket közzé. Nem is szaporítom tovább a szót, lássuk hát, milyen fantasztikus sajtos finomságokat küldtetek!

Mindenkinek kellemes és nyálcsorgató mazsolázgatást kívánok! 🙂

01. Az első receptet Csigabige, a Csigabige kuckója blog írója küldte, mely a Szezámmagos háromszög elnevezést kapta. Ez a sós nassolni való csupa finomságot rejt magában, így vendégvárónak is kitűnő. A kelesztési időtől eltekintve gyors vacsorának is remek választás! 🙂


02-1. Eszter, a Tűpárna és habverő gasztroblog írója egy gyönyörű Sajtos-túrós pitét küldött, amiben a finomlisztet hajdina- és szezámliszttel helyettesítette. Egy könnyű leves után ennél finomabb sós pitét nem is kívánhatunk magunknak! Nagy szerencse, hogy a mostani téma így megihlette Esztert! 🙂


02-2. Eszter még egy receptet küldött a játékra, aminek nagyon örültem, ez nem más, mint a Sajtgombóc. Ezek a kis gombóckák nagyon könnyen és gyorsan elkészíthetőek, csupán össze kell keverni a hozzávalókat, majd formázás után már főzhetjük is! 🙂 Hajdinával és murokkal is nagyon finom!


03-1. Judit, a Kincsesbarlang blog írója majd egy év után újra köztünk blogol, aminek csak örülhetünk, ugyanis egy nem mindennapi tésztás ételt hozott nekünk, a Szerelmesek spagettijét! 🙂 Ezzel a virágos fűszerkeverékkel mi is nagyon könnyen romantikus hangulatba kerülhetünk, már csak egy pohár finom bor kell hozzá! Akár párunkkal, akár csak magunkban fogyasztjuk, mindenképp kényeztető étel!


03-2. Judit is nagyon lelkes volt, ezúttal egy édességgel kényeztet bennünket! Ez a Sajtkrémes torta eredetileg vörös bársonynak indult, azonban Judit kreativitásának köszönhetően egy sokkal egészségesebb tortát kaptunk! Most szívesen megennék egy szeletet belőle! 🙂


04-1. Zsófi, a Sweet Home gasztroblog írója egy nagyon ötletes fogással állt elő, a Fűszeres-fokhagymás camemberttel. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű ez az étel, fogyaszthatjuk reggelire vagy éppen vacsorára. Ne felejtsük el hozzá a pirítóst és a paradicsomot sem, mert ezekkel együtt isteni! 🙂


04-2. Zsófi is küldött édességet is, nem is akármilyet, a klasszikus New York-i sajttortát, amit csokis márvánnyal tett még tökéletesebbé! Aki evett már sajttortát, az egészen biztosan a rabjává vált, így ezt a finomságot senki sem hagyhatja ki, ha bővíteni akarja a kedvenc torták listáját! 🙂 Ebből is kérnék egy szeletet!


05. Rendkívüli kreativitásról tesz tanúbizonyságot Anna, a Csokoládé Reformer blog írója ezzel a Gouda sajtos pralinéval! Nem csak az íze különleges, a formája is nagyon ötletes, ki ne imádna ilyen bonbonokat kóstolni? 🙂 Érdemes többféle sajttal is kipróbálni!


06. Lilla, a Kisbogár blog írója is bonbonokat hozott a játékra, mégpedig ezeket a gyönyörű Kecskesajtos-körtés csokicsészéket! Ő sem volt híján a kreativitásnak, nagyon jó érzékkel válogatta össze az ízeket! Nagyon szívesen megkóstolnám ezeket a bonbonokat is! 🙂


07. Brigi, a Koskacukor gasztroblog írója is elhatározta, hogy valami eszméletlen finom édességgel fog kényeztetni minket, amely a Mars szelet elnevezést kapta! A kép azt hiszem, önmagáért beszél, és ha megnézzük a hozzávalókat, nincs olyan benne, amit ne imádnánk! 🙂 Mindennek tetejében Brigi még házi sós karamell öntettel is megkoronázta ezt a süteményt!


08. Gabi, a Sünis kanál blog írója is hatalmas sajtrajongó, ami igen nagy szerencse, hiszen így megszülethettek ezek a Falatkák sajtkosárban, mézes-mustáros öntettel! 🙂 Ezek a kosárkák nem csak nagyon kívánatosak, de ha közelebbről is megnézzük őket, láthatjuk, mennyi finomság lapul bennük! Az egészet a mézes-mustáros öntet teszi teljessé!


09. Nagyon örültem, hogy Szilvi, az Egy falat Svájc blog írója egy hideg előételt készített, nevezetesen a Käseterrine-t, ezzel kibővítve az összefoglaló kategóriáit! Szilvi elmondása szerint a svájciak olyannyira imádják a sajtot, hogy szinte mindenbe tesznek belőle. Meg tudom érteni, ez a finomság is nagyszerű lehet, főleg salátával és valamilyen különleges kenyérrel fogyasztva! 🙂


10. Linda, a Konyhalál gasztroblog írója jó pár fordulót kihagyott, de most újra kedvet kapott a játékhoz, aminek csak örülhetünk, mert így mi is gazdagodhattunk ezzel a Sajttortával, ami bizony csak 3 hozzávalóból áll! 🙂 A recept egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, mindenképp próbáljuk ki, ha kényeztetni akarjuk magunkat! Étcsokoládé helyett fehércsokival is kipróbálhatjuk!


11. Sokunk kedvencét hozta el Reni, az Így is lehet… blog írója, mely nem más, mint a Kijevi csirkegolyó! Az amúgy diétásan készített golyócskák az év bármely szakában isteni ebédként vagy vacsorául szolgálnak, köretnek is szinte bármit választhatunk hozzá! Mindenképp készítsük el őket! 🙂


12. Okki, az Abroszra való gasztroblog írója ezzel a gyönyörű Diós koszorúval készült a játékra! Bár az eredeti recept tehéntúrót írt, Okki ricottával helyettesítette azt, aminek köszönhetően még finomabb lett a tésztája! Reggelire, uzsonnára, tejes kávé vagy kakaó mellé isteni! 🙂


13. Nagyon ötletes rágcsálnivalót készített Andi, az AranyTepsi blog írója! Ez a Sajtos nyalóka ropogós vendégvárónak is kiváló, de ha mindig is szerettük lecsipkedni a sajtos sütikről lefolyt sajtot, akkor ez a finomság remek ajándék is egyben! Ki ne rágcsálná bármikor szívesen őket? 🙂


14. Ági, a Konyhán innen kerten túl gasztroblog írója szintén kiszélesítette a palettánkat ezzel az isteni Kéksajtos mártogatóval! A kép itt is önmagáért beszél, legszívesebben leemelnénk róla a rajta szereplő finomságokat! Fogyaszthatjuk sült krumplival és salátával, hasábokra vágott zöldségekkel vagy tálalhatjuk grillezett húsok mellé is, az élvezet garantált! 🙂


15. Rendkívül finom ételt készített Zsuzsi is, a Táncoló fakanál blog írója, mely a Csirkefalatok gombás sajtmártásban elnevezést kapta! Zsuzsi is kéksajtot használt, amitől még különlegesebb ízvilágot kaptunk! A fehérboros-tejszínes szósz még selymesebbé teszi az ételt, mindenképp készítsük el mi is! 🙂


16. Andrea, a Receptnapló blog írója Sajtkosarat küldött a játékra, mely salátás tányérként is funkcionál! Ezek a kosárkák könnyen, gyorsan elkészíthetőek és nagyon dekoratívak is, bármikor csodásan mutatnak a tányérunkon! Nem utolsó sorban a mosogatást is megspórolhatjuk velük! 🙂


17. Konyhavirtuóz, a Konyhavirtuóz gasztroblog írója egy gyönyörűséges Tiramisutortával készült, így legnagyobb örömünkre a tiramisu sem maradhatott ki az összefoglalóból! A nem szokványos tálalás még nagyobb magaslatokba emeli ezt a finomságot, jól sejtem, hogy mindannyian nagyot nyeltünk most? 🙂 Készítsük hát el torta formájában is!


18. Nem mindennapi finomságot hozott nekünk Timi, a Brioche blog írója, ami nem más, mint a Hacsapuri! Ezt a tradicionálisan sajttal töltött grúz kenyérféleséget kedvünk szerint variálhatjuk, bátran kísérletezgethetünk a töltelékével! Fogyasszuk még melegen reggelire vagy vacsorára, garantáltan imádni fogjuk! 🙂


19. Süni, a SüniSüti gasztroblog írója egy valóban hatalmas Calzone-t készített a játékra, amibe aztán minden földi jót belepakolt! Süninek teljesen igaza van abban, hogy nincsen pizza sajt nélkül, azt bizony mi sem szoktuk sajnálni róla! 🙂 Vendégvárónak is tökéletes, a barátaink imádni fogják!


20-1. A sort pedig jómagam zárom, a Töltött karalábé sajtmártásban névre hallgató nagyon-nagyon finom főétellel! Könnyen elkészíthető ez a fogás, bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a karalábét, válasszunk hozzá jó zsenge, édeskék karalábékat! 🙂 Ha nem akarunk tölteni, rakott formában is elkészíthetjük!


20-2. Még egy receptet hoztam a játékra, méghozzá egy régi családi kedvencet, amelynek a Sajtos-almás csirkemell baconágyon elnevezést adtam! Szintén egy isteni finom, könnyen, gyorsan elkészíthető főfogás ez az étel, mely csupa finomságot rejt magában! Remélem, sokan kipróbáljátok ezt a receptet is! 🙂


Elérkeztünk hát az összefoglaló végéhez! Úgy hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy egytől-egyig fantasztikus sajtos finomságokat küldtetek, nagyon köszönöm még egyszer mindenkinek a részvételt!

Egy igazán remek receptgyűjteménnyel gazdagodtunk megint! 🙂

Nincs más hátra, mint hogy átadjam a stafétát a következő forduló háziasszonyának, aki nem más, mint

Judit, a Kincsesbarlang gasztroblog írója!

Legalább ennyi résztvevőt kívánok Neked is Judit, és mindannyiunk nevében mondhatom, nagyon várjuk már, milyen remek témát találsz ki nekünk! 🙂

 

Mentés

 

Lezárt téma.