Bazsalikomos-sajtos csirkecombok

Bazsalikomos-sajtos csirkecombok

A csirkecomb valamilyen módon való elkészítése az egyik leggyakoribb húsétel nálunk, így az utóbbi időben igyekszem mindig újítani rajta, hogy ne legyen unalmas.

Ez a recept már jó régi, legalább 1 éve, hogy lefotóztam, csak eddig nem került a kezem ügyébe, hogy feltegyem ide is. Bevallom, jó pár ilyen sorsú recept van még elfekvőben a gépemen, amik csak arra várnak, hogy végre megosszam a nagyérdeművel. 🙂

De mentségemre szóljon, a tavalyi év főleg arról szólt nálam, hogy mások receptjeit próbáltam ki (más gasztrobloggerekét és híres szakácsokét), ezért is volt, hogy nem jelentkeztem gyakran új recepttel az oldalamon. Persze időnként készítettem valami finomat az oldalra is, csak nem feltétlenül került még fel azóta.

Na de egy szó, mint száz, eléggé eltértem a témától, próbáljátok ki ezt a receptet is, mi nagyon szerettük. 🙂

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb – félbevágva, lebőrözve
  • 1 jó nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 2 dl csirkealaplé
  • 4 púpos ek tejföl
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 púpos tk bazsalikom
  • 1/2 tk kakukkfű

Elkészítés

  1. A félbevágott, bőr nélküli combokat megsózzuk, serpenyőben pici vajon/olajon kicsit elősütjük őket, majd vajjal kikent tepsibe tesszük.
  2. Az apróra vágott hagymát pici olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felaprított fokhagymát és a fűszereket és kb fél percig pirítjuk.
  3. Hozzákeverjük a paradicsompürét és felöntjük a csirkealaplével. Ráöntjük a csirkecombokra és 180°C-ra előmelegített sütőben alufóliával letakarva kb 45 percig sütjük, míg megpuhulnak.
  4. A tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük. Levesszük a fóliát és a sajtot eloszlatjuk a combokon. Fólia nélkül visszatesszük további 15-20 percre, míg szépen megpirul a teteje.
  5. Petrezselymes tört krumplival vagy rizzsel tálaljuk.

 

 

Lezárt téma.