Garnélás sült rizs

Garnélás sült rizs

Párom kedveli a kínai konyhát, és már egy ideje foglalkoztatta a gondolat, hogy ő is szívesen megpróbálna ilyen jellegű kajákat készíteni, de valahogy nem mert belevágni a dologba. Nem volt mit tenni, megleptem hát egy wokkal, és hozzá egy szakácskönyvvel! 🙂 Mondanom se kell, nagyon örült neki, és ez volt az a recept, amivel felavattuk a serpenyőt. 🙂
Nemrég viszont felfedeztem egy kis csomag, a mélyhűtőben lapuló garnélát, és rögtön ez a recept jutott eszembe. Apró változtatással el is készítettem. 🙂

A wok használatnál az a lényeg, hogy jó forró legyen a serpenyő. Legjobb, ha mindennel előkészülünk és a kezünk ügyébe helyezünk, hogy csak bele kelljen dobálni a hozzávalókat.

Hozzávalók

  • 280 g hosszú szemű rizs (pl. jázmin rizs )
  • 2 db tojás
  • 4 tk hideg víz
  • 1 tk őrölt kurkuma
  • 3 ek olaj
  • 4 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 125 g szeletelt csiperkegomba
  • 2 ek halszósz
  • 200 g vízigesztenye vagy bambuszrügy felszeletelve (konzerv)
  • 250 g előfőzött, fagyasztott garnéla vagy koktélrák
  • bors

Elkészítés

  1. Karikázzuk fel az újhagymát, zúzzuk rá a fokhagymát, csepegtessük le a konzervek levét, és sós vízben főzzük puhára a rizst. A főzővizéhez adjuk hozzá a kurkumát is, és keverjük el benne. Ha megfőtt, tartsuk melegen.
  2. A 2 tojást külön-külön habarjuk össze 2-2 teáskanál hideg vízzel, sóval és borssal.
  3. 2 teáskanál olajat forrósítsunk fel a wokban. Egy tojást tegyünk bele és hintáztatva a wokot, folyassuk szét az edény falán. Hagyjuk, hogy összeálljon, majd csúsztassuk tányérra. A második tojást ugyanígy készítsük el. Az omletteket vágjuk kb. 2 cm-es négyzetekre.
  4. A maradék olajat erősen hevítsük fel a wokban. Tegyük bele az újhagymát és a fokhagymát, pirítsuk őket 1-2 percig. Adjuk hozzá a csiperkét, és pároljuk 2-3 percig.
  5. Keverjük bele a halszószt, adjuk hozzá a vízigesztenyét vagy bambuszrügyet és a garnélát, kevergetve pároljuk kb. 5 percig.
  6. Tegyük bele a főtt rizst, keverjük át, adjuk hozzá az omletteket is, és néhány perc alatt alaposan forrósítsuk fel.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.