Aszalt szilvás marharagu, házi krokettel

Aszalt szilvás marharagu, házi krokettel

Az egyik legjobb étel, különösen ilyenkor télen egy jó sűrű, szaftos marhahúsos ragu.
Rengeteg ínycsiklandozó szósszal és olyan körettel, ami mindezt magába szívja, így biztosítva azt, hogy egy csepp se vesszen kárba.

Ez az aszalt szilvás-narancsos ragu abszolút kényeztető finomság, ami Karácsonykor is megállja a helyét az ünnepi asztalon. 🙂

Hozzávalók

  • 700 g marhalapocka
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dl marhahúsleves alaplé
  • 70 g paradicsomsűrítmény
  • 1 szál zellerszár, félbevágva (fel is apríthatjuk)
  • 2 db sárgarépa, gyufaszálnyi darabokra vágva
  • 100 g aszalt szilva, félbevágva
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 narancs leve
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 nagy csipet szárított kakukkfű
  • 1 szál rozmaring levele, apróra vágva
  • 2 babérlevél
  • 1 nagy csipet morzsolt koriander
  • negyed csokor friss petrezselyemzöld, felaprítva
  • bors
  • olívaolaj
  • finomliszt

Elkészítés

  1. A felkockázott húst kevés finomlisztben megforgatjuk és a felesleget lerázzuk.
  2. Egy nagy méretű serpenyőben 2 ek olívaolajon megdinszteljük a felszeletelt vöröshagymát, majd egy nagy tűzálló edénybe szedjük.
  3. Ugyanebben a serpenyőben kisebb adagokban megpirítjuk a húst is, majd mehet az is a tűzálló edénybe.
  4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a répát, a zellert, a fűszereket, a narancslevet és az aszalt szilvát. Átkeverjük és sózzuk, borsozzuk.
  5. Ráöntjük az alaplevet, a vörösbort, a paradicsompürét és a fehérborecetet. Összekeverjük, nagy lángon felforraljuk.
  6. Ezután alufóliával lefedjük az edényt és legalább 2 órára betesszük a 150 °C-ra előmelegített sütőbe, míg a hús meg nem puhul.
  7. Tálaláskor még kevés friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
  8. Köretnek remek hozzá a Burgonyakrokett, de a krumplipüré is megfelelő.

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*