Túrós-snidlinges-sajtos rudak

Túrós-snidlinges-sajtos rudak

A Tökéletes sajtos rúd receptem, annyira elképesztően nagy népszerűségnek örvend köztetek (Csak a nyár folyamán több, mint 2000 (egészen pontosan 2235!) alkalommal, és csak szeptemberben pedig kereken 1100-szor néztétek meg!), hogy ennek örömére hozok Nektek még egy sós rúd receptet, amit mi legalább annyira szeretünk, mint azt. 🙂

Ha több órás útra készülünk vagy olyan egész napos programunk van, ahova jól jön némi rágcsálni való, szívesen készítek hasonló sós finomságokat, ezt is egy ilyen apropó kapcsán készítettem el először, de azóta is a kedvencek listáját bővíti. 🙂

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 25 dkg áttört túró
  • 1 nagy marék aprított snidling
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 kk só
  • 25 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő

A tetejére:

  • 25 dkg reszelt sajt (trappista, edami)
  • 1 tojás

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat.
  2. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.
  3. A lisztes keverékhez hozzáadjuk az áttört túrót és a snidlinget, majd a tejes élesztővel együtt tésztává dagasztjuk. Letakarva fél órát kelni hagyjuk.
  4. Lisztezett deszkán 1-2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, lekenjük az enyhén felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. Vékony rudakra vágjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

A túró krémességétől függően előfordulhat, hogy nedvesebb a tészta, de nem kell akkor sem plusz lisztet adni hozzá, néhány perc alatt összeáll.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

youtube

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!

 

Lezárt téma.