Csokis-fahéjas sütemény

Csokis-fahéjas sütemény

A Süss, Alkoss, Diszíts! (SAD!) 28. forduló háziasszonyi teendőit én végzem el, a forduló témájának pedig a kedvenc fűszeremet választottam, ami nem más, mint a fahéj. 🙂

Nem is volt kérdés, én mit készítsek a játékra, volt ugyanis egy olyan recept a tarsolyomban, aminél a hozzávalók arányát még évekkel ezelőtt kísérleteztem ki, meddig mehetek el a fahéj adagolásával és máig ez az egyik kedvencem.

Ne tévesszen meg senkit a sütemény egyszerűsége, ez a finomság ugyanis teljességgel nagyszerű, egy igazi ízbomba. 🙂

Jól záródó sütis dobozban nem szárad ki és sokáig puha marad.

Hozzávalók

  • 17 dkg finomliszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 20 dkg nádcukor
  • 2 csapott ek fahéj

Elkészítés

  1. A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk. A lisztet és a kakaóport összekeverjük.
  2. A nádcukrot, a tojásokat és a fahéjat jó habosra keverjük.
  3. A csokoládés vajat és a lisztes keveréket váltogatva csomómentesre keverjük a tojásos masszával.
  4. Sütőpapírral bélelt kb 24×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  5. Tetszőleges formára vágjuk.

 

Lezárt téma.