Csokis-fahéjas sütemény
A Süss, Alkoss, Diszíts! (SAD!) 28. forduló háziasszonyi teendőit én végzem el, a forduló témájának pedig a kedvenc fűszeremet választottam, ami nem más, mint a fahéj. 🙂
Nem is volt kérdés, én mit készítsek a játékra, volt ugyanis egy olyan recept a tarsolyomban, aminél a hozzávalók arányát még évekkel ezelőtt kísérleteztem ki, meddig mehetek el a fahéj adagolásával és máig ez az egyik kedvencem.
Ne tévesszen meg senkit a sütemény egyszerűsége, ez a finomság ugyanis teljességgel nagyszerű, egy igazi ízbomba. 🙂
Jól záródó sütis dobozban nem szárad ki és sokáig puha marad.
Hozzávalók
- 17 dkg finomliszt
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 4 tojás
- 20 dkg nádcukor
- 2 csapott ek fahéj
Elkészítés
- A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk. A lisztet és a kakaóport összekeverjük.
- A nádcukrot, a tojásokat és a fahéjat jó habosra keverjük.
- A csokoládés vajat és a lisztes keveréket váltogatva csomómentesre keverjük a tojásos masszával.
- Sütőpapírral bélelt kb 24×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
- Tetszőleges formára vágjuk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!