Fekete rózsa

Fekete rózsa

A Fekete rózsa nem tartozik a gyorsan összedobható sütemények közé, azonban ne sajnáljuk tőle az időt, mivel nagyon finom és olyan szép! 🙂 Nagyobb családi összejöveteleken tuti siker.

Még azoknak is ízleni fog, akik nem szeretik a mákot.

De tényleg.

Párom apukája sem szereti, mégis egyik szeletet ette a másik után.

Kell ennél meggyőzőbb érv? 🙂

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1-1,5 dl tej
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált mák
  • 1,5-2 dl tej
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg olvasztott vaj/margarin
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor/nyírfacukor

A krémhez:

  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg porcukor

A tetejére:

  • csokoládémáz

Elkészítés

  1. A szódabikarbónát feloldjuk a tejben és összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával.
  2. A tésztát 6 részre osztjuk. 2 részt gáztepsi méretű lappá nyújtjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben néhány perc alatt tepsi hátán megsütjük.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. Ne legyen túl kemény, különben kiszakítja a tésztát, de ne is legyen folyós.
  4. A többi 4 rész tésztát is kinyújtjuk, megkenjük a mákos töltelékkel, hosszanti oldalánál feltekerjük. Gáztepsibe sorakoztatjuk őket úgy, hogy hagyjunk rést a tésztarudak között, mert sülés közben sokat fognak nőni. Megsütjük. Akkor jó, ha a rudak összenőttek és a tetejük is kap egy kis színt. Figyeljünk rá, hogy az alja ne égjen meg.
  5. A krémhez a vaníliás pudingot a tejben megfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  6. Ha már csak langyos a puding, kisebb adagokban csomómentesre elkeverjük a vajas krémben.
  7. Következik az összeállítás: Az egyik lapot megkenjük a pudingos krém felével. Óvatosan, hogy ne törjön szét, ráhelyezzük az összesült mákos rudakat. Rákenjük a maradék krémet és befedjük a másik lappal.
  8. Végezetül lekenjük a tetejét csokoládémázzal vagy olvasztott csokoládéval. Legkorábban csak másnap szeleteljük.

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

youtube

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

 

 

Lezárt téma.