Csokoládé torta aszaltszilva-pürével

Csokoládé torta aszaltszilva-pürével

Itthoni receptgyűjteményem egyik könyvét lapozgatva akadtam rá erre a tortára. Kíváncsivá tett, ezért megsütöttem. Azt már mondanom se kell, hogy a hozzávalókon kicsit variáltam. 🙂 A szilvapürétől nagyon finom puha, rugalmas lett a tésztája, a mellé tálalt pürével és tejszínhabbal pedig valódi kényeztetés volt.

Hmm..

Zamatos.. ízletes..

Alig várom, hogy újra elkészítsem! 🙂

Hozzávalók

  • 15 dkg rétesliszt
  • 4 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • 12 dkg nádcukor
  • 2 kk neszkávé
  • 2 kk sütőpor
  • 3 tojás
  • 9 dkg étcsokoládé
  • csipet só
  • 3 dl aszaltszilva-püré

Elkészítés

  1. Egy 3 dl-es bögrét megtöltünk kimagozott aszalt szilvával, így a legegyszerűbb lemérni. Tálba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi és pár órára, vagy egész éjszakára állni hagyjuk. Ha ez megvan, lábosba öntjük és ha szükséges, még annyi vizet öntünk rá, amennyi épp ellepi. Kb. 5-7 percig forraljuk, majd botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis vizet.
  2. A tojásokat és a cukrot habosra keverjük. A szilvapüréből 3 dl-nyit hozzáadunk és alaposan elkeverjük.
  3. A száraz alapanyagokat (rétesliszt, kakaópor, neszkávé, sütőpor, só) összekeverjük és kisebb adagokban hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
  4. Az étcsokoládét apró darabokra vágjuk és azt is hozzákeverjük a masszához.
  5. A masszát 24 cm-es, kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, elsimítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  6. Tejszínhabbal és a megmaradt aszaltszilva-pürével tálaljuk.

 

Lezárt téma.