Rólam

Tóth Orsolya vagyok, az “NS” olvasói Samiya-ként ismerhetnek.
Nem vagyok hivatásos cukrász. Legfőképpen nem hivatásos szakács. Csak egy lelkes amatőr, aki már gyermek korában is szeretett sütni és a főzésbe is besegített néha. Főleg a panírozásba.
Azóta nagyon megszerettem a főzést is, a sütés pedig már-már szenvedélyemmé vált. Képes vagyok akár este 8kor is nekiállni valami sütinek, ha úgy tartja kedvem.
Sőt, képes vagyok akkor is sütni, ha nem is akarok igazából sütit enni. Szerencsére több vállalkozó szellemű ember is van körülöttem, akik megeszik az én adagomat is. Persze azért megkóstolom én is, ha már megcsináltam. 🙂

Szerencsére már elég sokat sütöttem ahhoz, hogy első ránézésre tudjam, hogyan alakítsam át a receptet olyanná, ahogyan én szeretem. Mindig a cukorral kezdem. Bár édesszájú vagyok, mindig igyekszem leredukálni a cukor mennyiségét annyira, amennyire lehet.
Nem szeretem a nagyon gejl sütiket, amikor semmi más ízt nem lehet érezni, csak a töménytelen mennyiségű cukrot. Számomra érthetetlen, amikor olyan receptet próbálok ki, ahol csak a fele cukrot teszem bele, annak amit ír, és még úgy is nagyon nagyon édes..
Persze van, aki úgy szereti. Én nem. 🙂 De nem csak a cukron változtatok. Variálok a fűszereken.. elveszek hozzávalót.. hozzáadok hozzávalót.. Szóval olyanná alakítom, ahogy én szeretem.

A sütés egyfajta kikapcsolódás számomra, olyankor megszűnik a világ és csak a folyamatra koncentrálok. Ennél már csak az esik jobban, ha az elkészült finomságokkal másoknak is örömet szerzek. 🙂

A sütés-főzés mellett nagy híve vagyok a fűszerek, zöldségek, gyógynövények tudatos használatának és fogyasztásának is. Na, nem vagyok a hús ellen, távol álljon tőlem. Nagyon is szeretem a húst.
De néha nem árt 1-1 húsmentes napot tartani.
Nagyon szeretem az ázsiai és a mediterrán konyhát. Az indiai konyhában például pont az a nagyszerű, hogy ott sokféle fűszert használnak, így remekül ki lehet használni azoknak a jótékony hatásait is.
Szeretek mindig valami újat kipróbálni és igyekszem gyermekkorom nem kedvelt ételeit, alapanyagait immár felnőtt fejjel megszeretni.
Gasztro-kalandozásaim mellett imádok fotózni is és igyekszem folyton valami kreatív tevékenységet űzni, ezért is lettem webdesigner és arculattervező.

Az oldalamon található receptek nagy része teljesen saját, másik része pedig az én ízlésemnek és ötleteimnek megfelelően átalakítottak. 1-2 recept van, amit eredeti mivoltában teszek fel, ezt fel is tüntetem a leírásban.
Vannak köztük régi családi receptek, és újonnan születettek is.

Remélem, Te is találsz kedvedre való recepteket.
Fogadd őket szeretettel. 🙂

Ha szeretnél üzenni nekem, az alábbi űrlap kitöltésével megteheted:

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet