Lekváros bukta

Lekváros bukta

Egy újabb klasszikus, amit gyakran készítek. 🙂

Fantasztikusan puha tésztájával nem lehet betelni!
Lekvárból érdemes olyat használnunk hozzá, ami jó sűrű. Az íze mindegy.

Egy nagy hátránya van a lekváros buktának.. hogy másnap már nem az igazi, frissen a legfinomabb.
Ettől még persze elfogy a másnapi maradék is. 🙂

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 9 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • csipetnyi só

A töltéshez:

  • jó sűrű lekvár, tetszés szerint

A kenéshez:

  • olvasztott vaj

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 kk porcukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a maradék tejjel, a sóval, porcukorral, olvasztott vajjal, a tojással és a felfuttatott élesztővel.
  3. Jól eldolgozzuk az egészet és 15 percre félrerakjuk pihenni.
  4. Ezután jól átdagasztjuk és újabb 30-40 percre kelni hagyjuk. Ezalatt egy kb 23×38 cm-es tepsit kizsírozunk.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk és 0,5-1 cm vastagra kinyújtjuk. Ügyeljünk rá, hogy nagyjából szögletes legyen.
  6. 12 dbra felvágjuk a tésztát, mindegyik közepére 1 ek lekvárt teszünk, amit meg is igazítunk a tésztadarabok formájának megfelelően.
  7. Hosszúkás hengerré formázzuk a töltött tésztát és szorosan a tepsibe rakosgatjuk őket.
  8. Megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük a buktákat.
  9. Még forrón megszórjuk porcukorral.

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

youtube

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!

 

 

Lezárt téma.