Lekváros bukta
Egy újabb klasszikus, amit gyakran készítek. 🙂
Fantasztikusan puha tésztájával nem lehet betelni!
Lekvárból érdemes olyat használnunk hozzá, ami jó sűrű. Az íze mindegy.
Egy nagy hátránya van a lekváros buktának.. hogy másnap már nem az igazi, frissen a legfinomabb.
Ettől még persze elfogy a másnapi maradék is. 🙂
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!
Hozzávalók
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 9 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 tojás
- csipetnyi só
A töltéshez:
- jó sűrű lekvár, tetszés szerint
A kenéshez:
- olvasztott vaj
Elkészítés
- Az élesztőt 1 kk porcukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk.
- A lisztet összekeverjük a maradék tejjel, a sóval, porcukorral, olvasztott vajjal, a tojással és a felfuttatott élesztővel.
- Jól eldolgozzuk az egészet és 15 percre félrerakjuk pihenni.
- Ezután jól átdagasztjuk és újabb 30-40 percre kelni hagyjuk. Ezalatt egy kb 23×38 cm-es tepsit kizsírozunk.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk és 0,5-1 cm vastagra kinyújtjuk. Ügyeljünk rá, hogy nagyjából szögletes legyen.
- 12 dbra felvágjuk a tésztát, mindegyik közepére 1 ek lekvárt teszünk, amit meg is igazítunk a tésztadarabok formájának megfelelően.
- Hosszúkás hengerré formázzuk a töltött tésztát és szorosan a tepsibe rakosgatjuk őket.
- Megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük a buktákat.
- Még forrón megszórjuk porcukorral.
Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!