Paradicsomos-csirkés penne

Paradicsomos-csirkés penne

Úgy gondolom, csirkehúsos receptekből nem lehet elég a repertoárunkban, legyen az bármely része a csirkének.
Most csirkemellből dobtam össze egy finom tésztát fogást.

Egyszerűen elkészíthető ebédre vagy vacsorára, ami tésztaimádóknak különösen ajánlott. 🙂

Hozzávalók

  • 40 dkg penne
  • 50 dkg csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 6+6 dkg reszelt sajt (trapista, edami)
  • 1 tk mustár
  • szerecsendió
  • 30-35 dkg paradicsompüré
  • 10 szem aszalt paradicsom, nem annyira apró darabokra vágva
  • 1 tk bazsalikom
  • oregánó
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A csirkemellet felcsíkozzuk, megszórjuk sóval, borssal, oregánóval, fokhagymanyomóval rányomunk 2 gerezd fokhagymát (vagy ráreszeljük) és a fűszereket alaposan belemasszírozzuk a húsba.
  3. A paradicsompürébe belekeverjük az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk és rövid ideig felforraljuk.
  4. A vajat kis lábosban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük. Kicsi adagokban hozzáadjuk a tejet, minden adag után alaposan elkeverjük. Fontos, hogy tényleg mindig csak kevés tejet adjunk hozzá, mert így nem lesz csomós a besamel.
  5. Sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szerecsendiót adunk hozzá, majd a mustárt és 6 dkg reszelt sajtot elkeverjük benne, majd hozzákeverjük a paradicsompüréhez.
  6. A tésztát, a húst és a paradicsomos maszatot jól összekeverjük és egy kb 18×32 cm-es, kivajazott tepsibe elegyengetjük.
  7. Tetejét megszórjuk 6 dkg reszelt sajttal és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

 

Lezárt téma.