Fehérboros csirkemell fokhagymás diómártással

Fehérboros csirkemell fokhagymás diómártással

Sógornőm szeretett volna egy saját görög szakácskönyvet, így karácsonyra megleptem eggyel. Abból néztem ki ezt a receptet és mindenkinek nagyon ízlett. 🙂

Tetszőleges köretet kínálunk hozzá. Nagyon laktató főétel.

Hozzávalók

  • 6 csirkemell
  • 1/2 citrom negyedelve
  • 3 ek olívaolaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 3 dl csirkealaplé
  • 1 babérlevél
  • bors
  • 10 dkg darált dióbél
  • 2 fokhagymagerezd
  • 1,5 dl natúr joghurt

Díszítéshez:

  • pár szem apróra vágott dióbél
  • szárított vagy friss petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. A csirkemelleket bedörzsöljük a citrommal. A darált dióbelet a zúzott fokhagymával összekeverjük.
  2. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a húsdarabokat mindkét oldalukon megpirítjuk.
  3. Ráöntjük a bort és felforraljuk. Hozzáadjuk a húslevest, beletesszük a babérlevelet, majd sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön, a melleket időnként megforgatva puhára főzzük.
  4. Amikor a csirke elkészült, tálra tesszük és tálalásig melegen tartjuk. A visszamaradt főzőlébe keverjük a diós-fokhagymás masszát és a joghurtot.
  5. Az egészet lassú tűzön kb 5 percig melegítjük, hogy a mártás kellően besűrűsödjön. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A diómártást a húsra kanalazzuk, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

 

Lezárt téma.