Puncs szelet

Puncs szelet

Sokunk kedvence a Puncs szelet, és mint sok más süteménynek, ennek is számtalan variációja létezik. Egy ideig keresgéltem az eredetit, találtam is annak tűnőt, mégis úgy döntöttem, átformálom a receptet.
Íme az én változatom a Puncs szeletre, egy fantasztikusan puha piskótával. 🙂

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 14 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 20 db babapiskóta
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 dl rum
  • 1 dl málnaszörp
  • 4 ek sárgabaracklekvár
  • 5 dkg olvasztott vaj/margarin
  • 1 dl forró tej
  • 1 kk szárított citromhéj
  • 1 kk szárított narancshéj

A mázhoz:

  • 20 dkg átszitált porcukor
  • 3-4 ek málnaszörp
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek rum

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét a csipetnyi sóval, robotgéppel elkezdjük habbá verni, mikor már habosodik, apránként beledolgozzuk a cukrot is.
  3. Ezután kanállal vagy spatulával belekeverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
  4. Sütőpapírral bélelt piskótatekercs formába (vagy gáztepsibe) simítjuk a masszát és 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
  5. Kihűtjük, levágjuk a széleit és félbevágjuk.
  6. A töltelékhez a babapiskótát kis darabokra vágjuk.
  7. Összekeverjük a lekvárt, a citromhéjat, narancshéjat, a rumot, a málnaszörpöt és a kakaóport.
  8. Mehet hozzá az olvasztott vaj/margarin és a forró tej is. Elkeverjük és eldolgozzuk benne a babapiskótákat.
  9. Az alsó piskótalapra egyenletesen elkenjük a tölteléket és ráfektetjük a felső tortalapot is, aminek az alja legyen felül. Kicsit lenyomkodjuk.
  10. A mázhoz az átszitált porcukrot elkeverjük a málnaszörppel, a citromlével és a rummal.
  11. A kész mázat elkenjük a sütemény tetején.
  12. Hűtőbe tesszük és 1 napig pihentetjük.

[Megjegyzés:] Kevésbé fog morzsa kerülni a mázba kenés közben, ha előzőleg nem túl vastagon megkenjük a piskótalap tetejét lekvárral.
Az én szilikonos sütőformám 29×38 cm.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

youtube

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!

 

Lezárt téma.