Duna hullám szelet

Duna hullám szelet

Régi klasszikus sütemény a Duna hullám, talán nem is kell bemutatnom. 🙂

Ünnepekre vagy csak úgy hétvégére is finom krémes sütemény.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 1,5-2 dl tej
  • 5 tojás
  • csipetnyi só
  • 1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 üvegnyi magozott meggy

A krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 13 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

A tetejére:

  • 12 dkg olvasztott csokoládé
  • 1 ek napraforgó olaj

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral.
  2. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  3. Mehet hozzá 2 részletben a lisztes keverék; az 1. rész után beleöntjük a tejet is.
  4. A tojások fehérjét csipetnyi sóval habbá verjük és beleforgatjuk a keverékbe.
  5. Egy kb 22x37cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a massza felét, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és azt is rákanalazzuk. Villával kicsit felkavarjuk, hogy márványos legyen.
  6. Megrakjuk a tetejét magozott meggyel és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  7. A krémhez megfőzzük a pudingport a tejjel; a vajat pedig a kétféle cukorral habosra keverjük. Ha a puding langyosra hűlt, alaposan összedolgozzuk a vajas keverékkel. Ezt a krémet rákanalazzuk a kihűlt piskóta tetejére.
  8. Az aprított csokoládét mikróban megolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, megvárjuk, míg hűl egy kicsit és rásimítjuk a krém tetejére.
  9. Villával hullámokat húzunk a csokimázba és 1-2 órára hűvös helyre tesszük, mielőtt felszeleteljük.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*