Fokhagymás-diós pogácsa
Pogácsaimádóként nem csak a régi, hagyományos ízeket kedvelem, szeretek új kombinációkat is kipróbálni.
A dió nem csak édes süteményekben fantasztikus, hanem sós ételekben is. Arról nem is beszélve, mennyire jót tesz nekünk, úgyhogy használjátok bátran! 🙂
Fontos, hogy valóban friss legyen az élesztő, különben megeshet, hogy nem kel meg eléggé a tészta.
Előre is dolgozhatunk vele oly módon, hogy este begyúrjuk a tésztát, frissentartó fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kinyújtjuk, kiszaggatjuk, hagyjuk kelni, utána sütjük.
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!
Hozzávalók
- 27 dkg finomliszt
- 25 dkg krémes tehéntúró
- 20 dkg vaj/margarin
- 5 dkg darált dió
- 2 dkg friss élesztő
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma, lereszelve
- 1 tk só
A kenéshez:
- 1 tojás
Elkészítés
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk és letakarva 1 órát pihentetjük.
- Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk és tepsire sorakoztatjuk.
- Tetejüket megkenjük egy kissé felvert egész tojással, megszórjuk még egy kis sóval és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!