Fokhagymás-diós pogácsa

Fokhagymás-diós pogácsa

Pogácsaimádóként nem csak a régi, hagyományos ízeket kedvelem, szeretek új kombinációkat is kipróbálni.
A dió nem csak édes süteményekben fantasztikus, hanem sós ételekben is. Arról nem is beszélve, mennyire jót tesz nekünk, úgyhogy használjátok bátran! 🙂

Fontos, hogy valóban friss legyen az élesztő, különben megeshet, hogy nem kel meg eléggé a tészta.
Előre is dolgozhatunk vele oly módon, hogy este begyúrjuk a tésztát, frissentartó fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kinyújtjuk, kiszaggatjuk, hagyjuk kelni, utána sütjük.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

  • 27 dkg finomliszt
  • 25 dkg krémes tehéntúró
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 5 dkg darált dió
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma, lereszelve
  • 1 tk só

A kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk és letakarva 1 órát pihentetjük.
  2. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk és tepsire sorakoztatjuk.
  3. Tetejüket megkenjük egy kissé felvert egész tojással, megszórjuk még egy kis sóval és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

youtube

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!

 

Lezárt téma.