Madártej szelet
Klasszkus sütemény, ami egyszerűen abbahagyhatatlan! Ha valami habos-babos süteményre vágyunk, ez a tökéletes választás. 🙂
Egyszerű elkészíteni, nem is tart sokáig, viszont.. érdemes vele másnapig várni, mert addigra jobban összeér az íze, és sokkal “madártejesebb” lesz.
Mivel sokat sütök, ezért gyakran variálom a cukrot még a klasszikus receptekben is. Piskótába például teljesen működőképes a nyírfacukor és kevesebb is elég belőle.
A krémben marad a sima porcukor, nem kell sok abból sem, főleg, ha cukrászhabot használunk, ami eleve édesített.
Ha nincs otthon nyírfacukor, nyugodtan használj sima porcukrot, ugyanezzel a mennyiséggel.
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!
Hozzávalók
A piskótához:
- 8 tojásfehérje
- 9 ek finomliszt
- 6 ek nyírfacukor
- 1 cs sütőpor
- csipetnyi só
A főzött krémhez:
- 8 tojássárgája
- 3 ek porcukor
- 5 ek finomliszt
- 4 ek vaníliás cukor (házi)
- 4 dl tej
A vajas krémhez:
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- 4 dl Cukrászhab
Elkészítés
- Egy kisebb tálban összekeverjük a tésztához való lisztet, porcukrot és sütőport.
- A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe (23x38cm) simítjuk a masszát és 160 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, teljesen kihűtjük.
- A főzött krém hozzávalóit simára keverjük és felfőzzük. Ezt is kihűtjük.
- A vajas krémhez a vajat (vagy margarint) habosra keverjük a porcukorral, majd összedolgozzuk a kihűlt főzött krémmel. Rákenjük a tészta tetejére.
- Végül felverjük a Cukrászhabot is és a krém tetejére simítjuk.
- Pár órára, de inkább 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!