Sajtos-almás csirkemell baconágyon

Sajtos-almás csirkemell baconágyon

A 70. VKF! (Vigyázz, Kész, Főzz!) játékra úgy döntöttem, két receptet is “nevezek”, mégpedig azért, mert ezt az ételt nagyon szeretjük és kár lenne kihagyni a játékból. 🙂

Édesanyámtól van a recept, sok-sok éve készítette el először, és azóta újra és újra asztalunkra kerül.

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell filé
  • 20 dkg bacon
  • 5-6 db alma
  • 15-20 dkg reszelt sajt (trappista, edami)
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

  1. Egy kisebb tepsi alját beterítjük baconnel. A kissé kiklopfolt és besózott csirkemelleket sorban rárakjuk.
  2. Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk és beterítjük vele a csirkemelleket.
  3. A reszelt sajtot összekeverjük a tejföllel, ráöntjük az almákra, végül az egészet beborítjuk baconnel.
  4. 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
  5. Köretnek rizs illik hozzá.

 

Lezárt téma.