Sajtos-almás csirkemell baconágyon
A 70. VKF! (Vigyázz, Kész, Főzz!) játékra úgy döntöttem, két receptet is “nevezek”, mégpedig azért, mert ezt az ételt nagyon szeretjük és kár lenne kihagyni a játékból. 🙂
Édesanyámtól van a recept, sok-sok éve készítette el először, és azóta újra és újra asztalunkra kerül.
Hozzávalók
- 4 db csirkemell filé
- 20 dkg bacon
- 5-6 db alma
- 15-20 dkg reszelt sajt (trappista, edami)
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés
- Egy kisebb tepsi alját beterítjük baconnel. A kissé kiklopfolt és besózott csirkemelleket sorban rárakjuk.
- Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk és beterítjük vele a csirkemelleket.
- A reszelt sajtot összekeverjük a tejföllel, ráöntjük az almákra, végül az egészet beborítjuk baconnel.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
- Köretnek rizs illik hozzá.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!