Marcipános-narancsos dupla csiga

Marcipános-narancsos dupla csiga

A kelt tészta ezerféleképpen variálható, éljünk hát a lehetőséggel, és ne ragadjunk le mindig ugyanannál a megjelenésnél és ízesítésnél.

Ez a receptem nem a legkönnyebb, viszont nagyon finom! Uzsonnára, reggelire tökéletes egy bögre hideg tej kíséretében! 🙂

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 7 dkg vaj
  • 3 dkg kristálycukor
  • 1 kk összetört vagy őrölt kardamom magocska
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 5 dkg aprított kandírozott narancshéj
  • 3 dkg puha vaj
  • 12 dkg marcipán, lereszelve

A tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy csipet cukorral és 1 dl tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, a kardamommal és a cukorral.
  3. Hozzáöntjük az élesztőt, a maradék tejet és az olvasztott vajat, tésztává gyúrjuk, majd dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük (kb 40 perc).
  4. Az aprított narancshéjat összekeverjük a lereszelt marcipánnal és a puha vajjal.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 50×20 cm-es téglalap formára nyújtjuk, egyenletesen eloszlatjuk rajta a marcipános tölteléket és kb 2 cm széles csíkokra szeljük.
  6. A csíkokat a két szélüktől a közepükig feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, a tészta oldalát simára kevert tojással megkenjük és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  8. Tetejüket megszórhatjuk még kevés porcukorral is, de elég édes lesz önmagában is.

Megjegyzés:
Ha nagyon ragadna szelés közben, kicsit lisztezzük be a kést, és könnyebb lesz felcsíkozni a tésztát.
A marcipán hajlamos sülés közben kifutni. Ha ez történik, picit vegyük vissza a hőfokot és ebből adódóan picit süssük tovább a csigákat, hogy átsüljenek rendesen.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

Mentés

Mentés

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*