Tojás”liqueur”-ös bonbon

Tojás”liqueur”-ös bonbon

Anna, a Csokoládé Reformer írója nagyon jó kis Húsvéti játékot talált ki, amiből úgy éreztem, én sem maradhatok ki, főleg, mert imádom a Húsvétot! 🙂 Bár nem volt kitétel, de ha már Anna játékáról van szó, tőle akartam valamit elkészíteni. És ha már Húsvét a téma, mi mást is választhattam volna, mint a Tojáslikőrös bonbonját! 🙂

Ritkán készítek bonbont, inkább gasztro ajándéknak szoktam szánni, általában Karácsonyra vagy egy kedves barátnőm születésnapjára. Nem is tartom magam profinak benne, sőt.. igencsak gyerekcipőben jár a bonbonkészítési tudásom. 🙂 Nincsenek is meg hozzá a “speciális” eszközeim és alapanyagaim, ezért mindig valami egyszerűbbel próbálkozom (azért 2 szép bonbonformát beszereztem). A bonbon készítést egyébként nagyon szép “tudománynak” tartom, és csak ámulok, hogy mások milyen csodákat készítenek házilag. 🙂

Temperálni én úgy külön direktbe nem szoktam, nincs is maghőmérőm hozzá, mindig csak érzésre melegítem és kavargatom a csokit, aztán vagy sikerül a temperáláshoz hasonlót végeznem vagy nem annyira. 🙂 Kakaóvajat szintén nem tartok itthon, ezért egy nagyon pici étolajjal helyettesítettem azt, remélem Anna most nem fogja a fejét tőlem. 😀 Mivel csak 15 db bonbont készítettem, ezért még egy kis számítást is kellett végeznem, hogy mennyivel csökkentsem a hozzávalók mennyiségét. Szerencsére elsőre sikerült, minden elfogyott az utolsó cseppig és nem is kellett kipótolni sem. 🙂

Annyi kérés még volt a játékkal kapcsolatban, hogy húsvéti legyen a fotó is. Ejtenék is pár szót a fotómról. A tojásokat magam festettem, tegnap készültem el velük és ezek az első szárnypróbálgatásaim a tojásfestéssel. 🙂 Sokat dolgoztam rajtuk, nem volt egyszerű, de a végére sikerült egész jól belejönnöm! A nyuszicsipeszeket pedig imádom, jó egy hónapja szereztem be őket, de eddig nem szerepeltek a fotóimon, mivel nem voltam biztos abban, hogy jó ötlet e ételfotóra tenni őket. Aztán néhány napja visszaköszöntek rám Sünis kanál egyik fotóján és rögtön láttam, hogy nagyon is jó az ötlet, mert írtó cukik bárhol is szerepeljenek! 🙂 Így ezen a fotón debütáltak a nyuszkóim. 🙂

Befejezésül pedig annyit, hogy nagyon finomak voltak a bonbonok (igen.. már el is fogytak), biztos, hogy máskor is el fogom készíteni! 🙂 Előre is elnézést kérek az én “lebutított” receptleírásomért, de én így készítettem el őket. 🙂 Mindenképpen olvassátok el Anna leírását is, mert nagyon jól leír mindent, amit tudni kell!

Hozzávalók 15 db-hoz

  • 90-100 g jó minőségű étcsokoládé
  • 1 kk étolaj
  • 60 g fehércsoki
  • 50 ml tojáslikőr

Elkészítés

  1. Az étcsokoládé 3/4 részét mikróban megolvasztjuk. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a maradék csokoládét és addig keverjük, míg el nem olvad. Ezután jól eldolgozzuk benne az olajat is és addig keverjük, míg langyosra nem hűl.
  2. A 15 db-os bonbonforma felét megtöltjük a csokoládéval, néhány másodpercet várunk és egy zsírpapírral bélelt tálca felett gyors mozdulattal megfordítjuk a formát, hogy kifolyjon belőle a felesleges csoki. Pici rázással segíthetünk neki.
  3. Betesszük a formát a hűtőbe és spatula vagy műanyag habkártya segítségével felszedjük a csokit a zsírpapírról és visszaöntjük a tálkába, amiben olvasztottuk.
  4. Kivesszük a formát és a másik felébe öntjük a maradék csokoládét. Megint megfordítjuk és kiöntjük a felesleget. Visszatesszük a formát a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
  5. Egy másik tálkában megolvasztjuk a fehércsokit is, simára keverjük és kis adagokban eldolgozzuk benne a tojáslikőrt. Ha már kihűlt, megtöltjük vele a bonbonokat. Ne töltsük tele a formát, mert kell hely a bonbonok talpának is!
  6. Visszatesszük a hűtőbe tovább dermedni vagy kb 10 percre a fagyasztóba tesszük. Végül a maradék csokoládéval lezárjuk a bonbonokat, és további hűtés után, mikor már megdermedt a talpa is, óvatosan kifordítjuk őket a formából.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.