Hallal töltött paradicsom
Anyák napjára akartam valami különlegeset készíteni, amit eddig még nem ettünk. Egy 1999-es receptfüzetben rá is bukkantam erre a receptre, és első olvasásra megtetszett. Citromot csak díszítésnek írt, de én kevertem egy kevés citromlevet a töltelékbe is, ami nagyon jót tett neki. A siker nem maradt el, meg is dicsért édesanyám, hogy finomat készítettem! 🙂
Hozzávalók
- 8 db kemény, gömbölyű paradicsom
- 40 dkg szálka nélküli halfilé
- majonéz
- ecet
- só
- bors
- friss kapor
- citrom
Elkészítés
- A gondosan kiszálkázott, vagy natúr halfilét sóval, és kevés ecettel ízesített vízben puhára főzzük.
- Amíg kihűl, a megmosott, szalvétával megtörölt paradicsomok tetejét egy éles késsel levágjuk, és a belsejét kiszedjük. A kiszedett paradicsombeleket villával kicsit szétnyomjuk, és sóval, borssal megszórjuk. Ízlés szerint majonézt, apróra vágott friss kaprot és pár csepp citromlevet adunk hozzá.
- A kihűlt halszeleteket villával apró cafatokra szétszedjük, és az egészet összekeverjük. A töltelékkel megtöltjük a paradicsomokat, tetejét 1-1 szelet citrommal díszítjük és a kalapjukat ráhelyezzük.
- Petrezselymes rizságyon tálaljuk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!