Hallal töltött paradicsom

Hallal töltött paradicsom

Anyák napjára akartam valami különlegeset készíteni, amit eddig még nem ettünk. Egy 1999-es receptfüzetben rá is bukkantam erre a receptre, és első olvasásra megtetszett. Citromot csak díszítésnek írt, de én kevertem egy kevés citromlevet a töltelékbe is, ami nagyon jót tett neki. A siker nem maradt el, meg is dicsért édesanyám, hogy finomat készítettem! 🙂

Hozzávalók

  • 8 db kemény, gömbölyű paradicsom
  • 40 dkg szálka nélküli halfilé
  • majonéz
  • ecet
  • bors
  • friss kapor
  • citrom

Elkészítés

  1. A gondosan kiszálkázott, vagy natúr halfilét sóval, és kevés ecettel ízesített vízben puhára főzzük.
  2. Amíg kihűl, a megmosott, szalvétával megtörölt paradicsomok tetejét egy éles késsel levágjuk, és a belsejét kiszedjük. A kiszedett paradicsombeleket villával kicsit szétnyomjuk, és sóval, borssal megszórjuk. Ízlés szerint majonézt, apróra vágott friss kaprot és pár csepp citromlevet adunk hozzá.
  3. A kihűlt halszeleteket villával apró cafatokra szétszedjük, és az egészet összekeverjük. A töltelékkel megtöltjük a paradicsomokat, tetejét 1-1 szelet citrommal díszítjük és a kalapjukat ráhelyezzük.
  4. Petrezselymes rizságyon tálaljuk.

 

Lezárt téma.