Duna hullám szelet
Régi klasszikus sütemény a Duna hullám, talán nem is kell bemutatnom. 🙂
Ünnepekre vagy csak úgy hétvégére is finom krémes sütemény.
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj/margarin
- 1,5-2 dl tej
- 5 tojás
- csipetnyi só
- 1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1 üvegnyi magozott meggy
A krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 10 dkg vaj/margarin
- 13 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
A tetejére:
- 12 dkg olvasztott csokoládé
- 1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- Mehet hozzá 2 részletben a lisztes keverék; az 1. rész után beleöntjük a tejet is.
- A tojások fehérjét csipetnyi sóval habbá verjük és beleforgatjuk a keverékbe.
- Egy kb 22x37cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a massza felét, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és azt is rákanalazzuk. Villával kicsit felkavarjuk, hogy márványos legyen.
- Megrakjuk a tetejét magozott meggyel és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- A krémhez megfőzzük a pudingport a tejjel; a vajat pedig a kétféle cukorral habosra keverjük. Ha a puding langyosra hűlt, alaposan összedolgozzuk a vajas keverékkel. Ezt a krémet rákanalazzuk a kihűlt piskóta tetejére.
- Az aprított csokoládét mikróban megolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, megvárjuk, míg hűl egy kicsit és rásimítjuk a krém tetejére.
- Villával hullámokat húzunk a csokimázba és 1-2 órára hűvös helyre tesszük, mielőtt felszeleteljük.
Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!