Narancsfagylalt

Narancsfagylalt

Ha nyár, akkor fagyi. Például narancsos.

Bár a színe elég sápadt, mivel nincsen benne semmi színezék és hasonló, de higgyük el, az íz ott van benne; frissítő és nagyon finom. 🙂
A marmeládot csak azok tegyék bele, akik nem bánják, hogy egy kissé kesernyés lesz tőle a fagylalt. Érdemes egy napig várni a fogyasztásával, mivel másnapra eltűnik ez a kesernyés íz.

Hozzávalók

  • 4 narancs leve
  • 1 csapott tk őrölt narancshéj
  • 2 ek citromlé
  • 1 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 14 dkg porcukor
  • 1 ek narancs marmelád (elhagyható)

Elkészítés

  1. Elkeverjük a narancslében a narancshéjat, a narancs marmeládot és a citromlevet, majd hozzáadjuk a porcukrot.
  2. Kicsit állni hagyjuk, időnként megkeverjük, hogy teljesen feloldódjon a cukor.
  3. Hozzáöntjük a tejet is.
  4. A tejszínt lágy habbá verjük, majd beleforgatjuk a narancslébe. Ne legyen csomós.
  5. Fagylaltgépben fél órán át kikeverjük, ha szükséges, mélyhűtőben készre fagyasztjuk.

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*