Tejszínes eperfagylalt

Tejszínes eperfagylalt

Évek óta készítek már itthon fagylaltot, eleinte csak gép nélkül, de mióta (tavaly) kaptam egy fagyigépet egy ismerőstől, akinek nem jött be, azóta már tényleg megállíthatatlan vagyok fagyi ügyben. 🙂

Összeszedtem néhány gondolatot a fagylaltgép használatáról, ezt az alábbi posztban olvashatjátok.

Az idei első fagylalt nálunk eperfagyi volt, amit eddig mindig gép nélkül késíztettem el (eredeti recept innen), azonban most módosítottam az elkészítési módon, hogy a fagylaltgép segítségével még habosabb, krémesebb fagylaltot kapjak.

A hozzávalók mennyiségét mindig aszerint variálom, mennyi eper van itthon. Ez a mennyiség pontosan egy 1,38 L-es fagyigéphez passzol.

A csokikanál formáért köszönet Csokoládé Reformernek! 🙂

Hozzávalók

  • 30 dkg eper
  • 9 dkg porcukor
  • 1 dl görög joghurt (helyettesíthető tejföllel)
  • egy facsarásnyi citromlé
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

  1. Az epret kisebb darabokra vágjuk, rászórjuk a porcukrot, kicsit összeforgatjuk és lefedve kb 1 órára félretesszük.
  2. Hozzáadjuk a görög joghurtot és a citromlevet, majd botmixerrel pürésítjük.
  3. A jól lehűtött tejszínt felverjük. Nem kell keményre verni, legyen tejföl sűrűségű.
  4. Az eperpürét kisebb adagokban óvatosan a tejszínbe forgatjuk.
  5. Fagylaltgépben 20-30 perc alatt kikeverjük. Szükség szerint fagyis dobozba téve készre fagyasztjuk.

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*