Medvehagymás-sonkás-sajtos muffin

Medvehagymás-sonkás-sajtos muffin

El is érkeztünk a 3. finomsághoz, amit medvehagymából készítettem az idei tavasz folyamán. Azt kell mondanom, nagyon büszke vagyok, annyira jó lett ez a sós muffin, hogy délután megsütöttem ezt az adagot, és este már sütöttem a 2-at. 🙂

Húsvét után remek maradék sonka mentő, és még egy nagyon jó hír, remekül fagyasztható! Így, ha van medvehagymánk, van maradék sonkánk, nyugodtan süssük meg azt a dupla adagot, frissen tartó fóliába több rétegben alaposan bebugyolálva, nagyon jól el van a fagyasztóban. Amikor kedvünk támad 1-2 darabhoz, kivesszük a fagyasztóból, megvárjuk, hogy felengedjen, aztán a mikróba pár másodpercre betéve olyan lesz, mint ha frissen sült volna.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg füstölt sonka (húsvéti maradék), kis kockákra vágva
  • 5 dkg reszelt sajt (trapista)
  • 1 marék medvehagyma, apróra vágva (kb 15 levél)
  • 2 tojás
  • 50 ml napraforgó olaj
  • 4 púpos ek görög joghurt
  • 1 dl tej
  • 1 nagy csipet só
  • bors

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra és egy muffintepsi mélyedéseit kibéleljük muffinkapszlikkal.
  2. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, sót, borsot, a kis kockákra vágott sonkát, a reszelt sajtot, és az apróra vágott medvehagymát.
  3. Egy nagyobb tálban összekeverjük a tojásokat, a görög joghurtot, az olajat és a tejet.
  4. A lisztes keveréket a nedves tálhoz adjuk, elkeverjük, de ne dolgozzuk túl a tésztát.
  5. A muffin tepsi mélyedéseibe elosztjuk a tésztát és 20-25 perc alatt megsütjük.

Tipp: Mivel előfordulhat, hogy papírtól függően beleragad a tészta a kapszliba, ezért a biztonság kedvéért érdemes ecsettel vékonyan kiolajozni a papírt is, hogy gond nélkül levehető legyen.

Már videón is megnézheted a receptet, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

youtube

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

 

Lezárt téma.