Hagymalepény húsos szalonnával
Szeretjük a hagymát! 🙂 Gyakran szoktunk tojásos sült hagymát is fogyasztani, egy szelet kenyérrel. Ez egy jóval tartalmasabb fogás és nagyon finom is! Hamar el is fogyott, pedig nem kicsi adag lett belőle. 🙂
A megpucolt, félbevágott hagymákat áztassuk be egy tál hideg vízbe és nem fogja csípni a szemünket.
Hozzávalók
A tésztához:
- 400 g finomliszt
- 1 cs szárított élesztő
- 250 ml tej
- 1 tk kristálycukor
- 1 csapott tk só
- 6 ek olaj
Feltétnek:
- 1 kg vöröshagyma
- 4 ek olaj
- 150 g tejföl
- 4 tojás
- 300 g húsos, füstölt szalonna
- 100 g edami sajt
- 100 g trappista sajt
- fél tk só
- bors
- 1 tk őrölt kömény
Elkészítés
- Összekeverjük a lisztet a szárított élesztővel, hozzáadjuk a többi alapanyagot és a felmelegített tejet is, majd jól összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
- A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A szalonnát kockákra vágjuk.
- Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, majd kis lángon, lefedve pároljuk. Hozzáadjuk a szalonnát, sóval, borssal és köménnyel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
- Egy 35×30 cm-es tepsit kiolajozunk. A tejfölben kikeverjük a tojást és a reszelt sajtokat, majd összekeverjük a hagymával.
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, áttesszük a tepsibe, a peremét odanyomkodjuk a tepsi széléhez és kissé felhúzzuk. Elosztjuk rajta a hagymás masszát és megsütjük 35 perc alatt.
- Melegen vagy langyosan fogyasztjuk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!