Hagymalepény húsos szalonnával

Hagymalepény húsos szalonnával

Szeretjük a hagymát! 🙂 Gyakran szoktunk tojásos sült hagymát is fogyasztani, egy szelet kenyérrel. Ez egy jóval tartalmasabb fogás és nagyon finom is! Hamar el is fogyott, pedig nem kicsi adag lett belőle. 🙂

A megpucolt, félbevágott hagymákat áztassuk be egy tál hideg vízbe és nem fogja csípni a szemünket.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 400 g finomliszt
  • 1 cs szárított élesztő
  • 250 ml tej
  • 1 tk kristálycukor
  • 1 csapott tk só
  • 6 ek olaj

Feltétnek:

  • 1 kg vöröshagyma
  • 4 ek olaj
  • 150 g tejföl
  • 4 tojás
  • 300 g húsos, füstölt szalonna
  • 100 g edami sajt
  • 100 g trappista sajt
  • fél tk só
  • bors
  • 1 tk őrölt kömény

Elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet a szárított élesztővel, hozzáadjuk a többi alapanyagot és a felmelegített tejet is, majd jól összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A szalonnát kockákra vágjuk.
  3. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, majd kis lángon, lefedve pároljuk. Hozzáadjuk a szalonnát, sóval, borssal és köménnyel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  4. Egy 35×30 cm-es tepsit kiolajozunk. A tejfölben kikeverjük a tojást és a reszelt sajtokat, majd összekeverjük a hagymával.
  5. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, áttesszük a tepsibe, a peremét odanyomkodjuk a tepsi széléhez és kissé felhúzzuk. Elosztjuk rajta a hagymás masszát és megsütjük 35 perc alatt.
  6. Melegen vagy langyosan fogyasztjuk.

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*