Pizzás csiga
Imádom a kelt tésztákat készíteni és enni is.
Édeset és sósat egyaránt.
Nagyon szeretjük a pizzás csigát is, amit én az alábbi módon készítek el.
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!
Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 0,5 kk kristálycukor
- 1 tk só
- 4 dkg olvasztott vaj/margarin
- 1 ek olívaolaj
- 1,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
A töltelékhez:
- 80 g sűrű paradicsomsűrítmény (legjobb a kis üveges)
- 1 kisebb vöröshagyma fele, apróra vágva
- 1 kk oregánó
- 1 kk bazsalikom
- 1/3 kk rozmaring
- 0,5 ek olívaolaj
- 0,5 kk só
- 1/3 kk bors
Továbbá:
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- Ha felfutott, a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, dagasztjuk, majd lefedve kelni hagyjuk egy órán át.
- Közben összekeverjük a tölteléknek valót.
- Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán 50×20 cm-es téglalapra nyújtjuk.
- Megkenjük a paradicsomos töltelékkel és megszórjuk reszelt sajttal.
- Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd 1,5-2 cm-es tekercsekre vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a csigákat és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük őket.
Ahogy az látható, én ilyen pici csigákat szoktam készíteni, de ha te nagyot szeretnél, akkor más méretarányban nyújtsd ki a tésztát és a rövidebb oldalánál fogva tekerd fel.
Értelemszerűen a sütési idő változhat különböző méreteknél, erre oda kell figyelni.
Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!