Pizzás csiga

Pizzás csiga

Imádom a kelt tésztákat készíteni és enni is.
Édeset és sósat egyaránt.
Nagyon szeretjük a pizzás csigát is, amit én az alábbi módon készítek el.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 0,5 kk kristálycukor
  • 1 tk só
  • 4 dkg olvasztott vaj/margarin
  • 1 ek olívaolaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej

A töltelékhez:

  • 80 g sűrű paradicsomsűrítmény (legjobb a kis üveges)
  • 1 kisebb vöröshagyma fele, apróra vágva
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk bazsalikom
  • 1/3 kk rozmaring
  • 0,5 ek olívaolaj
  • 0,5 kk só
  • 1/3 kk bors

Továbbá:

  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Ha felfutott, a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, dagasztjuk, majd lefedve kelni hagyjuk egy órán át.
  3. Közben összekeverjük a tölteléknek valót.
  4. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán 50×20 cm-es téglalapra nyújtjuk.
  5. Megkenjük a paradicsomos töltelékkel és megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd 1,5-2 cm-es tekercsekre vágjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a csigákat és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük őket.

Ahogy az látható, én ilyen pici csigákat szoktam készíteni, de ha te nagyot szeretnél, akkor más méretarányban nyújtsd ki a tésztát és a rövidebb oldalánál fogva tekerd fel.
Értelemszerűen a sütési idő változhat különböző méreteknél, erre oda kell figyelni.

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

youtube

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!

 

Lezárt téma.