Káposztás-virslis kiflik
Amikor az ember már kissé besokall a sok édességtől, olyankor szinte bármit megtenne valami sós finomságért is. A virsli is egy olyan alapanyag, amivel nagyon finom péksüteményeket készíthetünk. Itthoni receptgyűjteményem egyik darabja lett újragondolva ily módon. Remek sör- és borkorcsolya.
Hozzávalók
A tésztához:
- 5 db frankfurti virsli
- 10 dkg savanyú káposzta
- 1 tojássárgája
- 35 dkg finomliszt
- 1,5 dl tej
- 3,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 púpos ek tejföl
- 1 púpos ek vaj
- só
- bors
- petrezselyem (szárított)
A tetejére:
- 1 tojásfehérje
- csipetnyi őrölt pirospaprika (nem csípős)
Elkészítés
- A meleg (nem forró!), cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
- Összegyúrjuk a lisztet a tojássárgájával, a vajjal, a tejföllel, sóval, borssal és a felfuttatott élesztővel. Jól bedagasztjuk, és kb. fél órát meleg helyen kelni hagyjuk.
- Ha nagyon savanyú a káposzta, mossuk át, és jól nyomkodjuk ki a levét, nehogy eláztassa a tésztánkat.
- Lisztezett deszkán fél cm vastagon kerek formájúra nyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk. A cikkek széles végére tegyünk káposztát, szórjuk meg petrezselyemmel, és tegyünk rá akkora darab virslit, amekkora ráfér. Szorosan csavarjuk fel.
- Tegyük őket tepsire, jól keverjünk el a tojásfehérjében egy csipet pirospaprikát, kenjük meg vele a kifliket, és süssük őket 180°C-on kb. 25 perc alatt aranybarnára.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!