Mézes kiflicskék

Mézes kiflicskék

A Süss, Alkoss, Díszíts (SAD) játék a 27. fordulójához érkezett Csigabige vezénylésével.  Sajnos én most sok fordulóból kimaradtam, amit szégyellek is, de valahogy mindig elfeledkeztem róla..

Nagyon örülök neki, hogy most eszembe jutott, hiszen egy számomra nagyon kedves alapanyag a fő téma, ami nem más, mint a méz.

Így hát ebből a fordulóból semmiképp nem akartam kimaradni, és egy kelt tésztás finomsággal készültem. 🙂

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 4 dkg élesztő
  • 1 púpos ek vaníliás cukor
  • 2 púpos ek méz
  • 2 dl tej
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 20 dkg mascarpone
  • 3 bő ek méz

A mázhoz:

  • kb. 0,5 dl kissé megmelegített méz

Elkészítés

  1. Az élesztőt a meleg tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd a vajjal, tojással, mézzel, liszttel és vaníliás cukorral tésztává dagasztjuk. Letakarva 15-20 percet kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkán a tésztát átgyúrjuk és 6 darabba vágjuk.
  3. A töltelékhez a mascarponet és a mézet összekeverjük.
  4. A tésztadarabokat kb. 20 cm átmerőjű körré nyújtjuk és 6 cikkre szeljük.
  5. A szélesebb felükre halmozzuk a tölteléket és a hegyes rész irányába feltekerjük. Végüket kissé behajtjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket és kb 40 percig kelni hagyjuk. Amíg a többi kiflit is feltekerjük, annyi idő elég is neki.
  7. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a kifliket. Végül a kissé felmelegített mézzel megkenjük őket.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.