Fahéj”liqueur” házilag

Fahéj”liqueur” házilag

Megint csak új vizekre eveztem, mikor is érdekelni kezdett a különböző ízű likőrök házilag való elkészítése. Vettem is egy jónak tűnő könyvet a témában, és már meg is találtam a kedvemre való recepteket. Mivel imádom a fahéjat, nem volt nehéz eldönteni, hogy mi legyen az első választottam. 🙂

Hozzávalók

  • 6-8 rúd fahéj
  • 1/2 narancs leve
  • 125 g barna cukor (vagy nádcukor)
  • 0,7 l brandy (alkoholtartalom: 40%)

Elkészítés

  1. A fahéjrudat, narancslevet és barna cukrot üvegbe tesszük és ráöntjük a brandyt.
  2. Az üveget jól lezárjuk, összerázzuk és 4 hétig állni hagyjuk.
  3. A fahéjlikőrt konyharuhával kibélelt szitán átszűrjük és újra tisztára mosott, száraz palackba töltjük.
  4. Hűtve kb. 3 hónapig tartható el.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.