Házi narancs”liqueur” – 2 nap alatt

Házi narancs”liqueur” – 2 nap alatt

Második választottam likőrös könyvemből ez a narancslikőr.  Már csak azért is vágtam bele nagy lelkesedéssel, mert ezt a verziót nem kell hetekig, hónapokig érlelni, mégis finom lett a végeredmény. Tökéletes édességekbe és desszert itókának is remek. 🙂

Hozzávalók

  • 125 ml víz
  • 125 ml száraz fehérbor
  • 220 g kristálycukor
  • 1/2 kg narancs
  • 0,35 l vodka (alkoholtartalom 40%)
  • csipetnyi őrölt koriandermag

Elkészítés

  1. A vizet a borral és cukorral felforraljuk, és kb. 10 percig hagyjuk rotyogni.
  2. A narancsot forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, félbevágjuk, levét kifacsarjuk.
  3. A narancs héját és levét belekeverjük a cukros-boros lébe, és hűlni hagyjuk.
  4. Hozzáadjuk a vodkát, és korianderrel ízesítjük. Tisztára mosott, száraz üvegben 1-2 napig állni hagyjuk, hogy összeérjen.
  5. A kész narancslikőrt konyharuhával bélelt szitán átszűrjük, és jól lezárva hűvös helyre állítjuk.
  6. Hűtve 5-7 hétig tartható el.

Ha nincs bionarancsunk, 1 napra áztassuk be a narancsokat szódabikarbónás vízbe.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.