Fahéjas-mézes szelet
Megláttam. Megszerettem. Hazamentem. Megsütöttem. És másnap mind megettem! Na jó.. nem egyedül. 🙂 Ha van 5 perc szabadidőm, tuti recepteket böngészek mindenfelé, ahol csak lehet… Neten, magazinokban. Ha nem így tennék, lehet rá se találnék az ilyen klassz receptekre, mint pl ez is. Kár lenne értük.
A recept eredetijét a fincsi.hu-n találtam. A hozzávalókon némileg változtattam, ahogy az nálam megszokott. Ebből kevesebbet, abból többet használtam, és máris másabb jellegű lett a sütemény. Ahogy beleharapunk, az első íz, ami megérint bennünket, az a fahéj simogató aromája! Mondtam már, hogy imádom a fahéjat? ^^ Szándékosan nem tettem sok cukrot a süteménybe, de mindenki, aki kóstolta, határozottan kijelentette, hogy nem is kell több bele, ez így tökéletes! Ezzel én is egyetértettem. 🙂 Viszont aki nagyon édesszájú, az tegyen bele több cukrot.
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek méz
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 tk őrölt fahéj
A krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
A tetejére:
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg porcukor
- kevés tej
Elkészítés
- A tésztához gőz felett megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat. Ha szépen egyneművé vált, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is, és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
- A pudingport a tejjel megfőzzük, a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan összedolgozzuk.
- A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kb. 26×30 cm-s lappá nyújtjuk (1,5-2 mm vastagságú), villával megszurkáljuk, és tepsi hátán megsütjük 170°C-on (4 perc elég laponként!).
- A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés tejjel összefőzzük, és a sütemény tetejére kenjük.
- Csak másnap szeleteljük.
Megjegyzés: A 26×30 cm-es süteményt 4 oszlopra, oszloponként pedig 13-14 szeletre tudjuk vágni vastagságtól függően. Így lesz kb 54 db szeletünk, amik 6×2 cm-esek lesznek.
Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!