Ribizlis szelet citrommázzal

Ribizlis szelet citrommázzal

Nincs többé kifogás, hogy nem állunk neki sütni, mert sokáig tart! Ha a családnak nasi kell, hát nasi kell! 🙂 Ehhez a sütihez tényleg nem kell több, mint 5 perc, és mehet is a sütőbe! Miről is van szó? Omlós linzertészta, rajta a kedvenc házi lekvárunkkal, megkoronázva ínycsiklandozó citromos mázzal és mindez gusztusosan, szeletekre szelve. Nem csak jól hangzik, de finom is volt! 🙂 Amilyen gyorsan elkészült, olyan hamar el is fogyott! 🙂

Bármilyen ízű sűrű lekvárral elkészíthető természetesen, ami van otthon, de mindenképpen savanykás ízűt javasolnék, különben borzasztóan gejl lesz a süti. Félbe is lehet venni a tésztát és két vékonyabb rudat formázni, így máris kétféle lekvárral tölthetjük.

Hozzávalók


A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 6 dkg rétesliszt
  • 20 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • csipetnyi szódabikarbóna

A tölteléknek:

  • kb. 20 dkg ribizlilekvár

A mázhoz:

  • 1/2 citrom leve
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és olyan hosszú rúddá formázzuk, mint a tepsi hossza, ez kb 32×24 cm. (Puha, könnyen formázható linzertésztát kapunk.)
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és ujjunkkal hosszú mélyedést nyomunk a tészta közepébe. Széleit és a két végét eligazgatjuk, kb. olyan legyen, mint egy hajó. 🙂 (Sülés közben el fog terülni.)
  3. A mélyedést megtöltjük a lekvárral. A sütő középső rácsán megsütjük kb 17 perc alatt.
  4. A mázhoz összekeverjük a citrom levét a porcukorral, majd a kihűlt süteményre csurgatjuk. Ha a máz megkeményedett, 4-5 cm széles szeletekre vágjuk.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.