Babapiskótás puncs szelet
Ez a recept már sok-sok éve a birtokomban van. Ahogy kipróbáltam, rögtön az egyik kedvenc lett, és azóta is töretlen a sikere. A mézes tészta illatától, a puncsos krémtől és a babapiskótaszemektől összefut a nyál az ember szájában. Nagyon könnyű elkészíteni, bátran fogjunk hozzá, mindenki imádni fogja!
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!
Hozzávalók
A lapokhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 2 mk szódabikarbóna
- 8 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2 ek méz
- 3 ek tej
- 2 dkg vaj (vagy margarin)
A krémhez:
- 3 csomag puncsízű pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- rum ízlés szerint
A tetejére:
- csokoládémáz
Továbbá:
- 1 csomag babapiskóta
Elkészítés
- Először megfőzzük a pudingot a tejben. Félretesszük hűlni.
- A porcukrot, tojássárgáját, tejet, mézet és vajat/margarint gőz felett felfőzzük és ha már forró, beletesszük a szódabikarbónát, majd sűrűre főzzük.
- A tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Ha kihűlt a tészta, nagy tepsi hátán 180°C-on 2 lapot sütünk belőle. (Én kb 30×20 cm-re nyújtottam őket.)
- A vajat/margarint kikeverjük a porcukorral, és ha a puding már kihűlt, a két krémet összekeverjük és rummal (esetleg rum aromával) ízesítjük.
- Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a babapiskótát (ne rakjuk szorosan, legyen rés közöttük). A piskótára rákenjük a többi krémet, és a másik lapot is rátesszük.
- A tetejére csokoládémázat öntünk és csak másnap szeleteljük fel.
Megjegyzés:
Kicsit trükkös a tésztája, ezért nem mondom, hogy egyszerű, de majdnem az. 🙂 Előfordulhat, hogy nem főzzük fel kellőképpen a tojásmasszát, ezért hígabb marad, amiből az következik, hogy több lisztet fog felvenni. Viszont arra is ügyelni kell, hogy ne főzzük túl.
Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!