Babapiskótás puncs szelet

Babapiskótás puncs szelet

Ez a recept már sok-sok éve a birtokomban van. Ahogy kipróbáltam, rögtön az egyik kedvenc lett, és azóta is töretlen a sikere. A mézes tészta illatától, a puncsos krémtől és a babapiskótaszemektől összefut a nyál az ember szájában.  Nagyon könnyű elkészíteni, bátran fogjunk hozzá, mindenki imádni fogja!

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A lapokhoz:

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 mk szódabikarbóna
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek méz
  • 3 ek tej
  • 2 dkg vaj (vagy margarin)

A krémhez:

  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • rum ízlés szerint

A tetejére:

  • csokoládémáz

Továbbá:

  • 1 csomag babapiskóta

Elkészítés

  1. Először megfőzzük a pudingot a tejben. Félretesszük hűlni.
  2. A porcukrot, tojássárgáját, tejet, mézet és vajat/margarint gőz felett felfőzzük és ha már forró, beletesszük a szódabikarbónát, majd sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Ha kihűlt a tészta, nagy tepsi hátán 180°C-on 2 lapot sütünk belőle. (Én kb 30×20 cm-re nyújtottam őket.)
  4. A vajat/margarint kikeverjük a porcukorral, és ha a puding már kihűlt, a két krémet összekeverjük és rummal (esetleg rum aromával) ízesítjük.
  5. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a babapiskótát (ne rakjuk szorosan, legyen rés közöttük). A piskótára rákenjük a többi krémet, és a másik lapot is rátesszük.
  6. A tetejére csokoládémázat öntünk és csak másnap szeleteljük fel.

Megjegyzés:
Kicsit trükkös a tésztája, ezért nem mondom, hogy egyszerű, de majdnem az. 🙂 Előfordulhat, hogy nem főzzük fel kellőképpen a tojásmasszát, ezért hígabb marad, amiből az következik, hogy több lisztet fog felvenni. Viszont arra is ügyelni kell, hogy ne főzzük túl.

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

youtube

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!

 

Lezárt téma.