Babapiskótás puncs szelet

Babapiskótás puncs szelet

Ez a recept már sok-sok éve a birtokomban van. Ahogy kipróbáltam, rögtön az egyik kedvenc lett, és azóta is töretlen a sikere. A mézes tészta illatától, a puncsos krémtől és a babapiskótaszemektől összefut a nyál az ember szájában.  Nagyon könnyű elkészíteni, bátran fogjunk hozzá, mindenki imádni fogja!

Hozzávalók

A lapokhoz:

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 mk szódabikarbóna
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek méz
  • 3 ek tej
  • 2 dkg vaj (vagy margarin)

A krémhez:

  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • rum ízlés szerint

A tetejére:

  • csokoládémáz

Továbbá:

  • 1 csomag babapiskóta

Elkészítés

  1. Először megfőzzük a pudingot a tejben. Félretesszük hűlni.
  2. A porcukrot, tojássárgáját, tejet, mézet és vajat/margarint gőz felett felfőzzük és ha már forró, beletesszük a szódabikarbónát, majd sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Ha kihűlt a tészta, nagy tepsi hátán 180°C-on 2 lapot sütünk belőle. (Én kb 30×20 cm-re nyújtottam őket.)
  4. A vajat/margarint kikeverjük a porcukorral, és ha a puding már kihűlt, a két krémet összekeverjük és rummal (esetleg rum aromával) ízesítjük.
  5. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a babapiskótát (ne rakjuk szorosan, legyen rés közöttük). A piskótára rákenjük a többi krémet, és a másik lapot is rátesszük.
  6. A tetejére csokoládémázat öntünk és csak másnap szeleteljük fel.

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*