Házi narancs”liqueur” – 2 nap alatt
Második választottam likőrös könyvemből ez a narancslikőr. Már csak azért is vágtam bele nagy lelkesedéssel, mert ezt a verziót nem kell hetekig, hónapokig érlelni, mégis finom lett a végeredmény. Tökéletes édességekbe és desszert itókának is remek. 🙂
Hozzávalók
- 125 ml víz
- 125 ml száraz fehérbor
- 220 g kristálycukor
- 1/2 kg narancs
- 0,35 l vodka (alkoholtartalom 40%)
- csipetnyi őrölt koriandermag
Elkészítés
- A vizet a borral és cukorral felforraljuk, és kb. 10 percig hagyjuk rotyogni.
- A narancsot forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, félbevágjuk, levét kifacsarjuk.
- A narancs héját és levét belekeverjük a cukros-boros lébe, és hűlni hagyjuk.
- Hozzáadjuk a vodkát, és korianderrel ízesítjük. Tisztára mosott, száraz üvegben 1-2 napig állni hagyjuk, hogy összeérjen.
- A kész narancslikőrt konyharuhával bélelt szitán átszűrjük, és jól lezárva hűvös helyre állítjuk.
- Hűtve 5-7 hétig tartható el.
Ha nincs bionarancsunk, 1 napra áztassuk be a narancsokat szódabikarbónás vízbe.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!