Meggybólé
A szőlőbólé után itt egy nagyon finom, azonban jóval erősebb meggybólé. 🙂 Ha befőttet teszünk bele, akkor hozzáönthetjük a meggy levét is, hogy kicsit higítson a bólé erősségén.
Hozzávalók
- 50 dkg magozott meggy (friss, fagyasztott vagy befőtt is lehet)
- 5 ek kristálycukor
- 5 ek víz
- 2 üveg rosé bor
- 1 üveg pezsgő
Elkészítés
- A cukrot felforraljuk a vízzel és kb. 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a meggyet (befőtt esetén a levével együtt) és elkeverjük.
- Miután kihűlt, egy bólés edénybe összeöntjük a lehűtött roséval és pezsgővel.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!