5 hiba, amit elkövethetsz sütés közben – 2. rész – A hab
Akár kezdők vagyunk, akár gyakorlottak a sütésben, bármikor, bárkivel előfordulhatnak bakik. Gondoljunk csak bele, hogy nem mindig vagyunk a toppon, esetleg kevés az időnk, így bizony nem mindig kerülnek el minket a hibák.
Új cikksorozatom 2. részében igyekszem összeszedni azokat a hibákat, amiket bizony legalább egyszer mindenki elkövet sütisütő pályafutása során.
Az 1. részt itt találod: 5 hiba, amit elkövethetsz sütés közben – 1. rész – A tészta és a túlsütés
——————————————————————————————————————–
1. A hab túlverése
• Ha a tojáshab alján híg folyadék van: Túlvertük a tojásfehérjét, kivált belőle a víz.
• Ha a tejszín kicsapódik és darabossá válik: Túlvertük a tejszínt és vajat köpültünk belőle.
——————————————————————————————————————-
2. Nem sűrűsödik be a tejszín:
Nem volt elég hideg, jól le kell hűteni felverés előtt.
——————————————————————————————————————
3. Nem nő meg eléggé a hab:
Túl korán adtuk hozzá a cukrot, ami megkötötte a nedvességet, ezért nem tudott megnőni a térfogata. A tejszínhez csak a legvégén adjuk hozzá a cukrot.
——————————————————————————————————————
4. A cukorral felvert tojásfehérje túl lágy, nem elég kemény:
Ha kemény habot szeretnénk, akkor először verjük fel a habot, és kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Ekkor lényegében egy kemény habcsókot kapunk.
——————————————————————————————————————
5. Kevesebb lett a tojáshab, mint szokott és a tojás eleve nagyon vizes volt:
Nem volt friss a tojás. A régi tojásnak folyósabb a fehérje és nem lesz nagy a habja.
——————————————————————————————————————
Tetszett a cikk?
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!