Kistermelői piac a főváros szívében

Mikor kicsi voltam, anyuval minden hétvégén piacra jártunk. Nem tudom, mennyire érdekes program ez egy kisgyereknek úgy általában, de én sosem éreztem tehernek.
Felnőttként is bármikor szívesen kijárok, sőt, igyekszem újabbnál újabbakat is felfedezni.
Zéével a kezdetektől fogva kötelező program az éves Karácsonyi vásár (korábban erről is írtam már), és időnként elnézünk valamelyik bolhapiacra vagy az Antik Placcra nézelődni egyet.
Külön öröm számunkra, hogy az utóbbi időkben egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a kézműves és kistermelői piacok.
Az olyanok, mint például a Kiskertpiac az Anker’t-ben, ahol legutóbb is voltunk.

Az a nagyszerű ebben a piacban, hogy meg lehet kóstolni a finomságokat, és elég egy kedves mosoly ahhoz, hogy a termelők máris elmeséljék, hogyan és miből készültek a portékáik.
Igazán élvezet hallgatni őket, mert érezzük, ezek a termékek szívből és nagy odafigyeléssel készültek. 🙂

Jól éreztünk magunkat, nézelődtünk, kóstoltunk, beszélgettünk és vásároltunk. 🙂
Most jöjjön néhány kép és kiállító a teljesség igénye nélkül:


Csodaszép kaktuszokat, szobanövényeket és vágott virágokat is találunk. A gyönyörű fűszernövények között pedig egészen különleges növényekre is bukkanhatunk, mint például az Ananászzsálya! Jót mosolyogtunk azon, hogy többen is megállítottak minket, milyen növény ez itt nálunk, és mennyire rácsodálkoztak a nevére (köztük persze mi is). 🙂
A fotómon látható bazsalikomoknak sem tudtam ellenállni, az egyik jött haza velem. Hát nem olyanok, mint egy festmény?


Ember legyen a talpán, aki nem éhezik meg a finomságoktól roskadozó asztaloktól! Vannak sajtok, kolbászok, szalonnák, chutney-k, lekvárok, csípős szószok és még sorolhatnám.
A füstölt ízek kedvelőinek ajánlanám a füstölt fürj tojást. 🙂 Remek salátavacsora készülhet belőle!


Az édesszájúak sem maradnak nyalánkságok nélkül. 🙂 A lekvárokon kívül válogathatunk különféle aszalványokban, szörpökben, csokoládékban (sütemények is előfordulhatnak) és a legkülönlegesebb mézekben is elmerülhetünk.



Ne feledkezzünk meg a külső és belső megszépülésünkről sem, hiszen a sok-sok kiállító között tényleg mindent megtalálunk, ami csak érdekelhet minket. 🙂
Válogassunk a mikrozöldek, a teakeverékek, a különféle olajok és krémek között.


A levendula szerelmesei sem csalódnak, sőt, környezetbarát tasakokat is találni a szendvicseinknek. 🙂



A sort az elmaradhatatlan kerámiákkal zárnám. Szerintem nem kell különösebben bármit hozzáfűznöm a témához, hiszen a képek önmagukért beszélnek, egytől-egyig gyönyörűek mind. 🙂

A kiállítóknak és termékeiknek csak a töredékét tudtam itt bemutatni, ebből is láthatjátok, mennyire színes és pazar ez a kis piac!
Ha kedvet kaptatok hozzá, hogy ellátogassatok ide, akkor mindenképp figyeljétek a Kiskertpiac Facebook oldalát, mert nincs minden vasárnap, sőt, különböző tematika szerint szokott megrendezésre kerülni. Ha konkrétan szeretnétek megismerni a kiállítókat is, akkor az Eseményeknél minden infót megtaláltok róluk.

Remélem, tetszett a cikkem, jó volt újra egy kis beszámolót is írnom. 🙂 A blog indulásakor ugyanis tervben volt, hogy több ilyen cikket, programajánlót, élménybeszámolót fogok írni – de valamiért maradtak nagyrészt inkább csak receptek és másoknál olvasgattam ilyeneket – most úgy döntöttem, ideje egy újabb vásáros cikknek, hogy segíthessek Nektek egy klassz vasárnapi programot találni. 🙂

Szívesen látnál még több tartalmat tőlem? Kövess be Instagrammon! 🙂

 

Lezárt téma.