Sütési tippek
Mielőtt nekiállnál egy sütimnek elkészíteni, jó, ha tudsz előre 1-2 dolgot.
• Bár a receptekben nem említek róla szót, mindent alul sütéssel készítek. Ha légkeverésessel szeretnéd megsütni, akkor a megadott hőfokból vonj le 20 °C-ot.
• A sütési idő minden sütőnél eltérő lehet. Vagy több, vagy kevesebb. Ezért a sütési időt egy körülbelüli időnek vedd. Érdemes figyelni a sütit, ha először készíted el, hogy nehogy megégjen és mindenképp ellenőrizd, hogy megsült-e rendesen.
• A kelt tészták elkészítési idejében nincs benne a kelesztés ideje, úgyhogy ne felejtsünk el azzal is számolni.
• A receptek mindig M-es vagy L-es tojásra vannak írva. Nincs köztük akkora méretbeli eltérés, hogy érdemes legyen különbséget tenni közöttük.
Viszont ha csak pici S-es tojásunk van, abból mindig 1-el vagy 2-vel többet tegyünk a süteménybe, attól függően, hogy hány darab tojást ír a recept. Ha pedig XL-esek a rendelkezésre álló tojások és 2-nél több kell a recept szerint, akkor abból elég kevesebb is.