Vigyázz, Kész, Főzz! (VKF!) 70. forduló

Nagy megtiszteltetés ért, mikor Reni felkért, bonyolítsam le én a következő VKF! folrdulóját, ami bizony már a 70-nél tart!
Szép nagy szám, jobbnál-jobb témákat választottak elődeim a játékhoz, amivel alaposan feladták nekem a leckét. Először kicsit meg is illetődtem, hogy mégis milyen témával állhatnék elő ezek után, ami felkeltené gasztrotársaim figyelmét, majd mint derült égből a villámcsapás, úgy tört rám a felismerés, hogy egy lehető legkézenfekvőbb alapanyagot válasszak.

Na de mi is az a VKF! ?
Becsületes neve Vigyázz, Kész, Főzz! A játékot még 2007-ben találta ki a Chili & Vanilia blog szerzője, és mint a SAD! is, ez is egy virtuális kulináris játék, mely összehozza kicsit a gasztroblog közösséget. Itt azonban nem csak sütni, főzni is lehet, így a játékon részt vehető receptek skálája már jóval szélesebb körű.

Na de most már ki is hirdetném a 70. VKF! témáját, ami nem más, mint…

A SAJT!

…mert a sajt mindent jobbá tesz…

Sajttal aztán bármit el lehet készíteni, felhasználása olyan sokoldalú, hogy fel sem sorolnám az összeset, csupán néhány lehetőséget, ami most hirtelen az eszembe jut.
Jöhetnek a sajtos főfogások, hússal vagy hús nélkül, a sajtos előételek, a sajtos-sós rágcsálnivalók és sörkorcsolyák, de továbbmegyek, sajtból nem csak sósat, hanem édeset is készíthetünk a krémsajtnak és mascarponénak köszönhetően! Küldhetitek a sajttortákat és tiramisukat, a poharas desszerteket, egyéb mascarponéval töltött édességeket, de még akár fagylaltokat is!

A lehetőségek száma már-már végtelen, remélem, sokan kedvet kaptok a játékhoz! 🙂

Úgy döntöttem, nem adok meg időpontot, hogy mikor posztoljátok ki pontosan a játékra szánt receptet, innentől kezdve folyamatosan küldhetitek a sajtos finomságokat. Természetesen továbbra is azt kérem Tőletek, hogy olyan receptet küldjetek, amit a játék kihirdetése után tettetek közzé!

Az elkészült finomságok linkjét és fotóját a gasztro@kabocaweb.hu email címre várom 2015. február 28-ig.

Ha kedvet érzel hozzá, két recepttel is részt vehetsz a játékban. 🙂

Ha nincs blogod, de játszanál, akkor az elkészült finomság fotójával együtt a receptjét is küldd el nekem.

Ha szeretnél a következő forduló házigazdája lenni, jelezd az email-edben!

Várok mindenkit szeretettel! 🙂

 

Lezárt téma.