Paradicsomos-olívaolajos sült bagett
Voltunk olyan szerencsések, hogy Zakynthos szigetén nyaralhattunk egy igazán klassz, de sajna igen rövid 1 hét erejéig. Az egyik étteremben ilyen előétellel kínáltak minket, ami a maga egyszerűségében igazán nagyszerű. Reggelinek, vacsorának is kiváló, egyszerű, gyors és mégis laktató szendvics.
Bagettel, ciabattával, kenyérrel, zsemlével, kiflivel… ami van otthon. Ez egy tök alaprecept, az otthoni hozzávalók és a fantáziánk szerint nyugodtan kedvünkre variálhatjuk.
Hozzávalók
- 1 Hot-dog bagette (kb 30 cm-s)
- 4-5 nagyobb paradicsom
- 6-7 ek extra szűz olívaolaj
- oregánó
- só
Elkészítés
- A bagettet kissé ferdén ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és 170°C-ra előmelegített sütőbe toljuk.
- Közben apró kockákra vágjuk a paradicsomokat, majd a forró szeletekre kanalazzuk. Megszórjuk sóval és oregánóval, és már készen is vagyunk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!