Bazsalikomos-mozzarellás tésztabatyu

Bazsalikomos-mozzarellás tésztabatyu

Úgy kezdődött, hogy pongyolás virslit akartam vacsorára. Egy csomag leveles tésztához 12 db virslit írt a recept, de nekem csak 6 db-om volt, tehát csak fél csomag leveles tészta kellett hozzá. Hogy felhasználhassam a másik felét is, támadt egy ötletem. Volt itthon mozzarella, úgyhogy arra gondoltam, mi lenne, ha azzal tölteném meg a leveles tésztát. Ízesítésnek csakis a bazsalikom jöhetett szóba, mivel a bazsalikom és a mozzarella nagyon jól illenek egymáshoz. El is készítettem a kis táskákat, lefedtem frissentartó fóliával és betettem a hűtőbe őket. Másnap reggel lekentem őket tojással, szórtam rá kevés szezámmagot, kisütöttem a batyukat és meg is volt a reggelim. 🙂

Ami azt illeti, jobban bejöttek nekem, mint a pongyolás virslik. 🙂

Csak reggel jutott eszembe, mikor kentem le a batyukat, hogy ez az étel tökéletesen megfelel a “3 jó dolog” elméletének.

Leveles tészta, mozzarella, bazsalikom.

Ilyen egyszerű. Jót mosolyogtam ezen, hiszen most amúgy is beleástam magam Hugh Fearnley-Whittingstall új könyvébe, ami nem másról szól, minthogy a legfinomabb ételek csupán 3 egymáshoz jól illő fő alapanyagból állnak. Kicsit büszke is voltam magamra, hogy én is kitaláltam valami nagyon egyszerű, de annál finomabb ételt. 🙂 Persze merész dolog így kijelenti, hogy én találtam ki, mert elég nagy a világ ahhoz, hogy rajtam kívül még pár ezren kitalálják ugyanezt.. 😀 De hát na.. Nálunk ez így teljesen új volt.

Íme az én 3 jó dolgom a tányéron. 🙂

Hozzávalók

  • fél csomag leveles tészta
  • 1 gömb mozzarella
  • morzsolt bazsalikom (lehet friss is, ez esetben 6 db levél elég)
  • 1 tojás a kenéshez
  • kevés szezámmag a szóráshoz (ez az én plusz 1 hozzávalóm, ami nem kötelező elem)

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, 6 egyenlő téglalapra vágjuk.
  2. A mozzarellát 6 szeletre vágjuk és 1-1 darabot teszünk a tésztalapokra úgy, hogy a mozzarella alá is szórunk egy csipet sót, és a tetejére is. A mozzarellára szórunk még egy kevés morzsolt bazsalikomot. (Ha frisset használunk, akkor 1-1 levelet teszünk rá.)
  3. Becsomagoljuk a tésztába és jól összecsippentjük, hogy ne nyíljanak szét.
  4. Lekenjük kissé felvert egész tojással, ha akarunk, szórunk rá kevés szezámmagot és 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Ez az adag 1 embernek elegendő. Esetleg 2-nek.. ha nem vagyunk nagyétkűek. Remek reggelire vagy előételnek, esetleg sör- és borkorcsolyának is.

Ha reggelire szánjuk, előző este készítsük el a 3. pontig, fedjük le és tegyük a hűtőbe. Másnap reggel a 4-től folytatjuk.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.