Póréhagymás-sajtos melegszendvics

Póréhagymás-sajtos melegszendvics

Nagyon egyszerű, nagyon gyors és nagyon finom. Nem is értem, hogy nem jutott ez eddig az eszembe! Még jó, hogy kedvenc szakácsom, Hugh Fearnley-Whittingstall felhívta erre a figyelmemet, hogy milyen kevés alapanyagból lehet ízletes, laktató ételt készíteni mindössze néhány perc alatt. 🙂

Tökéletes megoldás a maradék, szikkadt kenyér felhasználására, reggelire, uzsonnára, vacsorára.

Kipróbálása, erősen ajánlott!

Hozzávalók

  • 1 jó nagy póréhagyma (kb. 40 dkg, de ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
  • 3-4 szelet kenyér
  • 3-4 dkg vaj
  • kb. 7 dkg reszelt sajt (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb) (trapista, edami, cheddar, vörös cheddar vagy vegyesen)
  • kakukkfű (vagy bazsalikommal is működik)
  • bors

Elkészítés

  1. A megmosott póréhagymát karikákra vágjuk és egy lábasban a megolvasztott és forró vajon gyakran megkeverve puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk. Csipetnyi kakukkfűvel (vagy bazsalikommal) megszórjuk.
  2. A kenyereket grillben mindkét oldalukon picit megpirítjuk, majd rákanalazzuk a párolt póréhagymát.
  3. Megszórjuk a reszelt sajttal és visszatesszük, amíg a sajt megolvad és pirulni kezd.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.