Cukros kifli

Cukros kifli

A 67. VKF! (Vigyázz, Kész, Főzz!) játék témája a “Kelt tészta ezer arca” lett, amit Okki, az Abroszra való gasztroblog szerzője vezényel le. Mivel nagyon szeretem a kelt tésztákat, ezért nem maradhattam ki én sem a játékból. 🙂

Sajnos azonban úgy alakult, hogy pont a megadott időintervallum végén nem volt elérhető a honlapom, ezért nem tudtam feltenni időben a receptemet. Mivel megígértem, hogy jövök, ezért vasárnap megsütöttem és le is fotóztam a résztvevőmet, remélve, hogy Okki elfogadja csak a képet úgy, hogy a linket később küldöm el neki. Szerencsémre Okki nagyon kedves volt, és elfogadta így is. 🙂

Most, hogy visszakaptam a honlapomat, így fel is tettem gyorsan a játékra készített kelt tésztámat, ami nem más, mint az én egyik gyerekkori kedvencem, a cukros kifli. 🙂

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • csipetnyi só

A mázhoz:

  • 1 tojás

A tetejére:

  • kb. 2 dkg olvasztott vaj
  • kristálycukor

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl meleg cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát, a maradék tejet, az olvasztott vajat, és a felfuttatott élesztőt jól összegyúrjuk és dagasztjuk. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztát kicsit összegyúrjuk és 16 darabba vágjuk. A darabokat kb. 30 cm-s rudakká sodorjuk és 2-2 darabot összecsavarunk. Két végüket jól összenyomkodjuk, kiflikké formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
  4. Kb. 30 percig megint kelni hagyjuk, majd villával kissé felvert egész tojással lekenjük őket.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a kifliket. Még melegen megkenjük őket olvasztott vajjal és fejjel lefelé kristálycukorba mártjuk őket. Legegyszerűbb egy kisebb tálcába szórni a cukrot, abban kényelmesen elférnek. 🙂
  6. Ebből az adagból 8 db cukros kifli lesz.

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

Mentés

Mentés

 

2 hozzászólás

  1. Lukács Annamária says:

    Én vizen kullogót szerettem volna sütni, de kicsit tartottam a vízben kelesztéstől, ezért örültem, amikor rátaláltam erre a receptre, ami tulajdonképpen majdnem ugyanaz, csak sima kelesztéssel készül. Én voltam olyan bátor, és rögtön dupla adagot dagasztottam be. Nemrég készült el, és nem bántam meg a dupla adagot! 🙂 Nagyon jó recept! Köszönöm!

    • Kabóca says:

      Kedves Annamária!
      Nagyon köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ennyire ízlett Nektek is! 🙂
      Üdv,
      Kabóca

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*