Áfonyás-levendulás cupcake
Jó néhány ételreceptem várakozik a gépen, hogy feltöltsem az oldalra. Ezek között vannak bizony már 1, sőt 2 éves fotók is, amik valamiért eddig mindig kimaradtak, pedig már többször is elkészítettem őket.
Ez a fotó is már másfél éve elkészült, és mivel most újra áfonyaszezon van, így a recept előkerült, hogy ismét elkészíthessem. Fagyasztott gyümölccsel azért könnyebb picit a dolgunk, mivel az kiolvadásnál elég levet enged, így nem kell külön préselgetni.
Az áfonya és a levendula nagyon jó párosítás, jó ötlet volt összetennem. A fehércsoki már bizonyított egy korábbi receptemben, hogy szintén jól megy a levendulához, így az sem maradhatott ki. Ha szeretitek a levendulát, próbáljátok ki ezt is. 🙂
Hozzávalók
A muffinokhoz:
- 250 g finomliszt
- 2 tk étkezési keményítő
- 2 tk sütőpor
- 0,5 tk szódabikarbóna
- csipetnyi só
- 150 g tejföl
- 30 g cukor
- 1 tojás
- 200 ml tej
- 5 ek vaj
- 50 g fehércsoki forgács (vagy apróra vágott)
- 1,5-2 csapott ek levendula, ízléstől függően
- 1 ek méz
- 100 g áfonya (fagyasztott)
A krémhez:
- 0,5 cs tejszínízű pudingpor
- 1,5 dl tej
- 15 dkg vaj
- 2-3 ek áfonyalé
- 10 dkg porcukor
Elkészítés
- Egy nagy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, tehát a lisztet, keményítőt, sütőport, szódabikarbónát, sót, levendulát és a csokiforgácsot.
- Egy másik tálban kézi habverővel habosra keverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, majd mehet hozzá a tejföl, a tej, a méz és a megolvasztott vaj is.
- A nedves keveréket átöntjük a szárazhoz és elkeverjük. Nem kell tökéletesre kidolgozni a tésztát.
- A muffinformába kapszlikat teszünk. Mindegyik kapszliba 2 ek tésztát töltünk, 3-4 szem áfonyát teszünk mindegyikre, majd a maradék tésztát elosztjuk a formákban. A maradék áfonyát mindegyik tetejére kirakosgatjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
- A pudingot megfőzzük a tejben. A vajat a porcukorral habosra keverjük. A langyosra hűlt pudingot összedolgozzuk a vajas keverékkel, majd hozzáadjuk az áfonyalevet.
- A teljesen kihűlt muffinokat csillagcsöves habzsák segítségével feldíszítjük a vajkrémmel.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!