Alma pongyolában
Annyira imádom az alma pongyolábant, hogy legszívesebben verset írnék hozzá!
Megmelengeti a lelkem, akárhányszor visszagondolok a tavaly őszre, amikor hetente 2-3 alkalommal is elkészítettem. Persze, már ezer éve esszük rendszeresen, de tavaly abszolút nem érdekelt, hogy mennyire sz*r olajban sütni az almát, csak azért is megcsináltam újra… és újra… és újra.
És nem bántam meg.
De hé!
Megint ősz van.
És ha ősz van, akkor itt a friss, ropogós alma!
Mire várok még?!
Már itt se vagyok!
Hozzávalók
- 2 tojás
- 4 dl finomliszt
- 1 ek porcukor
- csipet só
- 2,5 dl víz vagy szóda
- 5 nagy alma
- napraforgóolaj a sütéshez
- fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítés
- A tojást, lisztet, cukrot, sót és szódát csomómentesre keverjük.
- Félretesszük, amíg megpucoljuk, kicsumázzuk és felkarikázzuk az almákat. Közben mehet az olaj hevítés.
- Minden karikát megmártunk a tésztában, hogy teljesen befedje, majd a forró olajban kisütjük. Félidőnél fordítsuk meg a szeleteket.
- Tálalásnál bőven szórjuk meg fahéjas porcukorral.
[Megjegyzés:] Bő olajban süssük, mert hamar meg tud égni az olaj ennél az ételnél. A tésztamorzsákat minden adag után szedjük ki, hogy ezt késleltessük, illetve készüljünk fel arra is, hogy az alma (na meg a tészta) nedvességtartalma miatt nagyon fog fröcskölni az olaj, tehát fedőt tegyünk rá.
Inkább vastag legyen az almakarika, mint vékony. Egy nagy méretű almát 5 szeletre lehet felvágni.
Bár ez frissen a legjobb, de mikróban kicsit átmelegítve másnap reggel is simán megeszem. 🙂
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!