Almás-körtés palacsinta rumos karamellel és csokoládéöntettel

Almás-körtés palacsinta rumos karamellel és csokoládéöntettel

Nem vagyok nagyon oda a palacsintáért, egy évben egyszer-kétszer viszont jól tud esni. Ha nagy ritkán mégis magamtól állnék neki, igyekszem valami érdekesebb módot találni hozzá, még ha az egy picit bonyolultabb is, mint a sima kakaós változat. 🙂

Hozzávalók 12 db-hoz

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • csipetnyi só
  • 3 tojás
  • 4 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz

A töltelékhez:

  • 2 körte
  • 2 alma
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek kristálycukor
  • fél dl rum
  • 1 dl tej
  • 1 ek étkezési keményítő

A csokoládéöntethez:

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek porcukor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl tej

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet és a sót kézi habverővel összekeverjük a többi hozzávalóval, betartva a fokozatosság elvét, hogy ne legyen csomós a massza. Palacsintasütőben, mindig pici olajon kisütjük a palacsintákat.
  2. A töltelékhez a körtéket és almákat megszabadítjuk a magházuktól, felkockázzuk és kevés vízzel félig puhára pároljuk.
  3. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a kristálycukrot és karamellizáljuk. Ha már barnul, hozzáöntjük a rumos tejet és visszaolvasztjuk a megkeményedett karamellt. Végül beleszitáljuk a keményítőt, közben folytonosan kavarjuk, nehogy összecsomósodjon. Besűrítjük.
  4. A párolt almákat és körtéket leszűrjük és a karamellbe forgatjuk, hogy mindenhol érje őket.
  5. A csokoládéöntethez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, majd a tejet is belekeverjük. Addig főzzük, míg besűrűsödik.
  6. A palacsintákat megtöltjük a gyümölcsös töltelékkel, tányérra rendezzük és rácsorgatjuk a csokoládéöntetet.

 

Lezárt téma.