Fahéjas-kókuszos minipalacsinták szedermártással

Fahéjas-kókuszos minipalacsinták szedermártással

A 30. SAD játék, melyet Szilvi tart meg, a Palacsinta témát kapta.

Én nagyon ritkán eszem palacsintát, sőt még annál is ritkábban, ami a mi hagyományos palacsintánkat illeti. A belga gofri vagy az angol-nyelvű országokban ismert vastag palacsinták már közelebb állnak hozzám, így nem volt nehéz eldöntenem, mivel is készüljek a játékra. 🙂

Hogy ne csak egy sima alapreceptet hozzak, így kicsit felturbóztam a tésztát egy kis fahéjjal és kókusszal, továbbá a liszt egy részét rozsliszttel helyettesítettem, a cukrot pedig nyírfacukorra cseréltem. Már csak azt kellett eldönteni, hogy milyen feltétet készítsek hozzá, végül a szederre esett a választásom. 🙂

Kényeztető reggelinek remek választás ez a palacsinta, nagyon egyszerűen és nagyon gyorsan kész van, és persze nagyon finom is. 🙂

Hozzávalók

A palacsintához:

  • 200 g finomliszt
  • 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1 tk sütőpor
  • csipetnyi só
  • 1 kk fahéj
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 25 g nyírfacukor
  • 2 tojás
  • 2 dl tej (vagy amennyi szükséges)
  • 50 g olvasztott vaj

A szedermártáshoz:

  • 25 dkg fagyasztott szeder
  • 3 ek nyírfacukor

Elkészítés

  1. A szedret a nyírfacukorral egy kis lábasban feltesszük főni és addig forraljuk, amíg jól besűrűsödik, nagyjából elfő a leve.
  2. A tészta hozzávalóit kézi habverővel összedolgozzuk, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
  3. Vékonyan kiolajozott palacsintasütőben egy kisebb merőkanállal adagolva kicsi kerek lepénykéket sütünk. 3 vagy 4 db fér el egyszerre a palacsintasütőben. Amikor a tészta tetején buborékok jelennek meg, megfordítjuk őket és még kb fél percig sütjük a másik oldalukat is. Figyeljünk oda, nehogy megégjenek, mert hamar átsülnek!
  4. Tányérra halmozva a minipalacsintákat, meglocsoljuk a szedermártással. Igény szerint szórhatunk még rá kókuszreszeléket, vagy a nagyon édesszájúak mézet is csurgathatnak rá.

 

Lezárt téma.